На 01.06.2018г. около 15.20ч. в гр.Троян, на кръстовището между ул. «Христо Ботев» и ул. «Радецки»,  лек автомобил «Рено Канго» управляван от 18-годишен младеж от Варна, при наличие на червен сигнал на светофарна уредба се сблъсква с преминаващия на зелен сигнал ВАЗ 21013, управляван от 49 годишен мъж от гр.Троян. В резултат на инцидента  водачът и двама пътници от ВАЗ-а са с различни охлузни рани. Пробата за алкохол на водачите е отрицателна , а на варненецът е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 02.06.2018 год. около 16.15ч. на първокласен път I-4 /София-Варна/ в района на с.Малиново, лек автомобил “Нисан Кашкай” управляван от 40-годишен мъж от гр.Велико Търново, при движение в посока София на прав пътен участък, не успява да спре след като движещия се пред него лек автомобил “Джип Чероки” намалява скоростта си, удря го леко отзад в ляво и навлиза в лентата за насрещно движение, където в този момент се движи лек автомобил “Фиат Седичи” , управляван от 44 годишен мъж от гр.Габрово. От удара между двата автомобила са пострадали водачът на «Фиат»-а, който е настанен в болница с опасност за живота, а 5-годишно момченце и 40 годишна жена, които са пътували в същия автомобил са настанени в плевенска болница за лечение.

С различни наранявания и в болница  са и водачът на «Нисан»-а и жена, която е пътувала на предната седалка. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 03 юни около 14.05ч. на път II-35, в района на Беклемето,  л.а. «Сузики Витара» управляван от 62- годишна жена от гр.Пловдив,  на права пътна отсечка на изкачване излиза в дясно извън платното за движение и се блъска в крайпътно дърво.  От удара са пострадали две деца на 6 и 3 години, които са пътували на задната седалка. Децата са настанени в болнично заведение, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна и и е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 03.06.2018г. около 22.40ч.  в с.Гложене, лек автомобил «Опел»  управляван с несъобразена скорост от 16-годишен младеж от селото, на десен завой губи контрол над превозното средство и се блъска в бетонна ограда. В резултат на инцидента  леко пострадали са три момчета, които са путували на задната седалка в «Опел»-а. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

На 03 юни около 19.00ч. на изхода на гр.Троян, посока Ловеч, 41 годишен мъж при управление на «Фолксваген Голф» е блъснал 60-годишен велосипедист от с.Калейца, който по време на движение  внезапно е променил посокота си. Пострадалият е настанен в болница, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 47-годишен мъж от с.Дойренци, който на 01 юни около 20.00часа е произвел два изстрела със законно притежавана пушка “ИЖ” по лек автомобил “Фолксваген Голф”, без регистрационни номера. Работата по случая продължава.

На 01 юни е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 28-годишен мъж от с.Петревене, който е установен да управлява мотопед в гр.Луковит без да притежава съответно свидетелство за управление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

На 03 юни в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 24-годишен жител на с.Бежаново, който е установен да управлява мотопед без регистрация и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,63 промила. При проверка в масивите на МВР е констатирано, че водачът е и неправоспособен.

В  РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 54-годишен мъж от гр.Априлици, който на 03 юни около 02.30ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,04 промила.

На 01 юни около 20.15ч. в гр.Ябланица, лек автомобил «Фолксваген Голф» управляван от 29-годишен мъж от с.Голям Извор е блъснал движещия се пред него автомобил «Ауди А4»,  управляван от 31-годишен мъж от Ябланица. В резултат на сблъсъка  е пострадал водачът на «Фолксваген»-а , който е откаран за лечение в плевенска болница, а пробата му за алкохол е отчела 2,14 промила. Пробата за алкохол на другият водач е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производств