police2204131Почивните празнични дни в област Ловеч бяха белязани с множество катастрофи и пътни инциденти. На 25.12.2013г. около 12.20ч. в гр.Ловеч, на кръстовището между ул.”Цачо Шишков” и ул. “Д-р Съйко Съев”, «Фолксваген Пасат» управляван с несъобразена скорост от М.М.-18-годишен от гр.Ловеч се блъска в метален парапет.

В следствие на удара  с контузно-охлузни рани по лицето е 13-годишната сестра на водача на МПС. М.М. е изпробван за алкохол с дрегер, като пробата му е отрицателна.

В нощта на 23 срещу 24 декември в гр.Ловеч от паркинг на ул.,,Княз Имеретински” е отнет л.а.БМВ Х-5 с ловешка регистрация. По случая е бразувано досъдебно производство.

На 22.12.2013г.  около  00.35ч.  на пътя с.Орешак-гр.Троян,  лек автомобил  «Ауди А-3» управляван от М.Д.-27 годишен от гр.Троян, на прав участък  излиза извън пътя, блъска се в пешеходен метален мост и се преобръща в канал. В резултат на инцидента водачът е починал на място, а трима мъже пътуващи в автомобила са абсолютно невредими. По случая е образувано досъдебно производство, а причините за катастрофата са в процес на изясняване.

          На 25.12.13г. около 01.54ч. в РУП-Тетевен е получен сигнал за пътен инцидент в града. Полицейски екип на място е установил, че л.а.«Ауди А4» управляван с несъобразена с пътните условия  скорост от Б.Н.-19 годишен от гр.Тетевен се е ударил странично в железен стълб от уличното осветление.

В резултат на инцидента е пострадала 22-годишна жена, която се е возила в автомобила. Тя е оставена за лечение в местната болница, без опасност за живота.  На водачът е извършена проба за наличие на алкохол, като дрегера е отчел 1,18 промила в издишания въздух.  По случая е образувано досъдебно производство.

          На 25.12.2013г. около 13.55ч. в с.Орешак, лек автомобил «Ауди 80» управляван от М.Д.-21 годишен от гр.Габрово след излизане от мост и преди дясна крива, при задействане на спирачния механизъм поднася и удря навлезлия в кръстовището 17-годишен колоездач. Потърпевшият е откаран във ФСМП-Троян, прегледан е и е освободен. На водачът на автомобила е съставен акт по ЗДВП.

На 23.12.2013г. около 11.00ч. в гр.Ловеч, на бул. «В.Търново» след кръстовището с ул.”Осъмска” , при управление на личния си л.а. «Сеат Толедо» Й.П.-58 годишен вижда пресичащата пътното платно 64-годишна жена и при предприемане на маневра с цел избягване на удар, при което навлиза в насрещната пътна лента за движение и блъска пешеходката. На потърпевшата е причинена средна телесна повреда изразяваща се в счупена лява подколенница, счупена лява мишница и контузия на гръден кош.  По случая е образувано досъдебно производство.

2 коментара

  1. Нещо нормaлно. Нямa коли нa пътя -нямa кaтaстрофи, юрнaт ли се всички нa един ден – ще имa много кaтaстрофи. Тъпото е че невинни хорa стрaдaт зaрaди изнервени,пияни или некъдърни шофъори

Comments are closed.