Близо 120 младежи се включиха в проведената миналата седмица от 16 до 22 април акция DARE TO СARE (ОСМЕЛИ СЕ, ПОГРИЖИ СЕ), организирана от „Екомисия 21век“ и подкрепено от Община Ловеч в лицето на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/. Акцията бе посветена на Деня на Земята – 22 април, когато бе кулминацията с награди, осигурени от комисията.

Идеята бе да се почистят замърсени места в града и това да се покаже после чрез снимки, публикуване във фейсбук на специалната страница.

В неделния ден имаше и други събития пред Младежкия дом, като освен доброволците се включиха и много преминаващи граждани. Изработен бе октопод от отпадъчни продукти като пластмасови бутилки, ролки от тоалетни хартии и картонени чашки.

Децата се учиха да как използват повторни употребяваните съдове, да садят семена в импровизирани саксии, имаха упражнения по професионален грим, рисуваха на тема „ Нашият Ловеч“, изработваха оригами. Всичко това стана с помощта на доброволците от „Екомисия 21 век“ Франческа Виола (Италия), Рейчъл Маккленд (Филипините) и Марио Замбрини (Италия), както и Емили Паксон, учител в Езикова гимназия.

Акцията във фейсбук продължава до края на м.април.