OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Много граждани и доброволци от НПО се включиха в пролетното почистване на град Ловеч в събота. Инициативата е на кмета на Община Ловеч  Корнелия Маринова и изпълнителния директор на общинската фирма „ЕКО“ ЕАД  Павлин Иванов, като акцията бе посветена на 22 април. Това е Международният ден на Земята, който всяка година се отбелязва от над половин милиард души по света.

Целта на почистването бе гражданите да помогнат за по-приветливия вид на Ловеч преди предстоящите празници Цветница и Празника на града.

Кметът Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов се включиха в групата, която работи в  парка “Стратеш”. Други групи почистваха в кв. „Гозница“, в градинката до бензиностанцията на „Ромпетрол“, в централна градска част, а също и в селата Скобелево и Сливек. Три камиона на „ЕКО“ ЕАД извозваха многократно събраните боклуци и храсти.

Разхождащите се граждани в слънчевия съботен ден приветстваха инициативата, като споделиха и своите впечатления за парка „Стратеш“. Те научиха от директора Павлин Иванов, че до броени дни ще има поставени нови пейки и  кошчета за боклук.

pochistvane1604163

1 коментар

Comments are closed.