На 07 февруари за 24-и пореден път се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб в София.  Сред отличените има двама служители на РД ПБЗН-Ловеч.

Победител в  раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност“ е мл. инспектор Симеон Симеонов, началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен. Наградата се дава за проявен героизъм и висок професионализъм.

Късно вечерта на 25 юли 2018 год. лично мл. инспектор Симеонов и ръководената от него смяна евакуират на безопасно място 16 деца, чийто живот е бил застрашен по време на наводнение в село Гложене. Същата вечер той успява да евакуира и майка с малко дете, попаднали във воден капан от придошлите води на река Вит.

Мл.инспектор Симеонов работи в системата на МВР от 1986 година.

През 2018 г. ръководената от него смяна е участвала в ликвидирането на общо 48 бр. произшествия, от които: пожари с материални загуби – 13; без преки материални загуби – 15; дежурства с пожарна техника, техническа помощ и други – 20. При повечето от тях Симеон Симеонов е изпълнявал функциите на първи ръководител на място, при което винаги е действал бързо и адекватно.