pojarnaturnir1310132В турнира на младежките противопожарни отряди в Ловеч участваха 100 деца на възраст от 12 до 16 години

В изключителна конкуренция учениците от СОУ „Д-р Петър Берон” – Свиленград, спечелиха купата “Юлиан Манзаров” с общ резултат от 1055.56 точки. Те демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на  препятствията. Само на 9 точки след победителя останаха учениците от айтоското СОУ „Н. Й. Вапцаров”, които впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. След драматичен обрат и при липсата на късмет бронзовите медали взеха децата от ОУ „Никола Икономов” – Разград.

pojarnaturnir1310131Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев поздрави участниците в турнира на младежките противопожарни отряди за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Българската федерация за пожароприложен спорт и община Ловеч.

Поздравителни адреси до децата и организаторите на надпреварата изпратиха от Министерството на спорта и от фондация „Ангели от Лим”.

Деветото издание на турнира за преходната купа “Юлиян Манзаров” се проведе в присъствието на зам.- директора на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” старши комисар Асен Игнатов, областния управител на Ловеч Милко Недялков и началника на Областното управление в Ловеч комисар Владимир Кацарски.  Участваха 100 деца на възраст от 12 до 16 години, организирани в 10 отбора от 9 области – Ловеч, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Кърджали, Пловдив, Разград, Хасково (от Свиленград и Димитровград) и Шумен.

Състезанието се проведе днес на тренировъчното игрище на ПФК „Литекс” до Салито в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”.