ogneborec1005161На 10.05.2016 г. на стадион „Георги Бенковски” в гр. Тетевен се проведе областно състезание на младежките противопожарни отряди „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ”. Гости на мероприятието бяха г-н Драгомир Кавалски – зам. областен управител на област Ловеч, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на община Тетевен, г-н Борис Врабевски – заместник-кмет на община Тетевен и г-н Димчо Диков – гл. експерт „Спорт и интеграции” в община Тетевен.

В надпреварата се включиха пет отбора от Ловеч, Троян, Тетевен, Ябланица и Луковит. Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

В крайното класиране на първо място с 1031,32 точки се класира отборът на ОУ „Иван Хаджийски” гр. Троян. Отборът – първенец се тренира от Милкана Стефанова Христова ръководител – педагог от ОУ „Иван Хаджийски”и от Мартин Даракчиев – младши инспектор в РСПБЗН-Троян.

Второ място спечелиха състезателите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Ловеч с 1023,64 точки, а трето място с 1000,8 точки – СОУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен. Четвърти станаха учениците от СОУ „Васил Левски” Ябланица (961,36 точки) и на пето място с 919,18 точки са класираха състезателите от СОУ „Алеко Константинов” гр. Луковит.

Директорът на РДПБЗН-Ловеч комисар Владимир Кацарски връчи почетни плакети на д-р Мадлена Бояджиева и на инсп. Николай Христов за приноса на Община Тетевен и РСПБЗН-Тетевен в подготовката и провеждането на състезанието.

Младите огнеборци от ОУ „Иван Хаджийски” гр. Троян ще представят област Ловеч на републиканското състезание.