bchk2705131Доброволците от БМЧК клубове Ловеч, Тетевен, Луковит, Априлци и Летница през месец май проведоха първите по рода си открити уроци по психосоциална подкрепа в четвърти и осми клас в училищата СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Ловеч, СОУ „Георги Бенковски”-Тетевен, СОУ „Алеко Константинов”-Луковит, ОУ”Васил Левски”-Априлци и СОУ „Бачо Киро”-Летница.

Откритите уроци са част от програма „Партньори за социална промяна” на БМЧК с финансовата подкрепа на фондация „Велукс”. По програмата бяха обучени 13 доброволци на БМЧК от област Ловеч, които проведоха 30 учебни сесии на теми – „Емоции”, „Стрес” и „Взаимоотношения”.

Целта на откритите уроци бе уязвимите групи от 4-ти и 8-ми клас да могат да се справят с ежедневните стресови ситуации, да се намали агресията в училище и да се подобрят взаимоотношенията между учащите. Училищните ръководства приеха с интерес уроците и проявиха желание да продължат да работят с децата по издадените от БЧК  помагала за провеждане на ателиета по психосоциална подкрепа за деца в училище от 4 и 8 клас.