Младежкият духов оркестър с мажоретен състав – гр. Ловеч, с главен художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки се завърна наскоро от успешно едноседмично турне във Франция. Известният състав беше гост по повод Националния празник на Франция – 14 юли, и изнесе спектакли в няколко града. На 13 юли гостуваха в Сини – ле – Пти, на 14 юли – в Ле Гран Кевил и  Пюто, а на 15 юли в Бомон ле Роже. На самия национален празник ловчалии обраха овациите  с изявите си, като бяха единствените чуждестранни гости в празничната програма в Пюто, голямо предградие на Париж.

Успехът на нашенци бе отразен от френската преса със заглавия като „Факелно шествие с български мажоретки“ и уточнението, че „твърде многобройната публика е била очарована“ (виж съответната снимка).

Любопитен факт е, че оркестърът пътуваше с основно обновен състав от 20 музиканти, предимно ученици, които се представиха на изключително ниво.  На високо ниво бяха и мажоретките от  състави, групирани в две възрастови групи.

Репертоарът включваше както българска фолклорна музика, така и парадни маршове и световноизвестни евъргрийн мелодии, които повдигнаха празничното настроение на публиката.

Това лято съставът на Тотко Рогашки ще има още изяви в Гърция и отново ще пътува до Франция.