znanie2204141Сдружение “Знание” и община Ловеч стартират Младежка академия за демокрация и развитие, която ще повиши знанията на 12 младежи за ролята и функциите на местната власт и структурите на гражданското общество. Младите хора ще научат повече за демокрацията, правата на гражданите, идеята и целите на партньорството и сътрудничеството за развитие. Дискусии и ролеви игри за формите за гражданското участие на местно ниво и стратегиите за активизиране на младежите са подготвени за участниците.

Първата сесия на Академията ще се проведе в периода 24–28 април 2014 г. и се финансира в рамките на партньорския проект на РСО „Централна Стара планина” „Работим заедно за развитие” (WTD), който се координира от ALDA.

Освен повишаването на знанията на младежите проектът цели подобряване на взаимодействието между неправителствените организации и местните власти чрез иницииране и реализиране на съвместни политики за развитие.

Задача на проекта е и разпространението на резултатите сред представители на НПО и местни власти от България и други страни.

1 коментар

Comments are closed.