ekomisiq807152На 4 и 5 юли Младежки информационно-консултантски център Ловеч към сдружение „Екомисия 21 век” проведе обучение на тема “Определяне на цели и изготвяне на план на действие в процеса на професионалното ориентиране” в залата на хотел Пар Авион, гр. Априлци. В него се включиха младежи от Ловеч, Тетевен и с. Соколово, техен обучител бе г-жа Галина Петрова.

Младите хора се обучиха на основните стъпки как сами да избират професията си и да планират трудовата си кариера; бяха информирани за множеството професии, отделните етапи и целите, които трябва да бъдат постигнати с помощта на разработен масив от информация на хартиен носител, мултимедийни продукти, компютърни програми, тестове и др. Всички участници получиха сертификати за преминато успешно обучение.

Обучението се реализира в рамките на проект Младежки информационно-консултантски център Ловеч, реализиран от сдружение „Екомисия 21 век”, по Национална програма за младежта (2011-2015), финансиран от Министерство на младежта и спорта.