bspmishmash3001151Данчо Заверджиев

Добър ден, уважаеми приятели! Загрижен за Вашето добро здраве и най-вече за добрия Ви апетит държа да отбележа, че Валентина Митева, шефа на БСП съветниците в местния парламент, ни сготви не виждан и нечувано скандален до сега в историята на съвета „миш-маш”.

Световно известната Балканската манджа с преобладаващ червен цвят бе сготвена от главния готвач след ситно нарязано предложение за свикване на заседание на съвета, към него добави НЕ свикване и провеждане на заседанието. На 16.01.2015 г. стана публично известно, че в нарушение на ЗМСМА помощник-готвача (разбирайте председател на съвета) на съвета е свикал с нарочна Покана ( а не с разпореждане, както някой ни информира) 53-то извънредно заседание на съвета на дата 26.02.2015 г. В ЗМСМА няма такова понятие, като извънредно заседание, но това е най-малкия проблем в „миш-маша”. По-запознатите с работата на съвета знаят, че през декември 2014 г. се проведе 50-то (редовно) заседание на съвета, а вчера се проведе 51-вото (редовно) заседание на съвета обявено след поканата за 53-то заседание. И това не е всичко, както се казва в една реклама. Уважаваната от мен госпожа Валентина Митева, по известна като Янкова вчера тропнала с краче, фръцнала се и ударила по тенджерата с „миш-маша”. Оттеглям си предложението, край точка! Да, ама няма законов ред (поне на мен не ми е известен) обявено вече и свикано с Покана заседание на общински съвет да се оттегля. Това не е предложение по точка от дневния ред на заседания, която по правилник може да оттеглиш. Нещо повече, обявеното извънредното заседание за 26.02.2015 г. се сготвя на редовно, но пък в остават предложените точки от дневния ред на извънредното 53-то заседание от 26.02.2015 г., което пък било отменено с разпореждане на председател на съвета. В цялата тази кулинарна корида вчера на заседанието на съвета председателя информира, че следващото заседание на съвета ще се проведе на 12.02.2015 г.

На практика общински съвет до 26.02.2015 г. ще е провел цели ДВЕ заседания и в тях няма точка „За обсъждане на финансовото състояние на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“”, която според госпожа Митева е от изключително значение за местната общност. Да ама Не!

Ще се обсъжда и решава неотложния проблем от съветниците чак след две заседания. Загоря и направо си изгоря този „миш-маш”, замириса тежко и гадно. Много готвачи, калпава манджа! Налага се да си хапнем от „миш-маша”, защото такива „готвачи’ самите ние сме си избрали.

Наздраве и приятен апетит, уважаеми приятели!