shamara2207131Иво Райнов

Мишо Шамара оглави митингите в подкрепа  на правителството. Чак сега комунистическо-депесарския проект „Орешарски“ намери точния символ. Със своя манталитет, визия и интелект  варненския певец на ъндърграунда съответства по-най подходящия начин на гротеската наречена контрапротест на софийските социалисти. Събитието, откакто започна ежедневната си изява, е пълен антипод  на антиправителствените демонстрации.

На площадите „Независимост“, „Батенберг,  Орлов мост, булевард „Цариградско шосе“  се събират хиляди. Край  НДК – едва стотина.

Протестиращите по софийските улици представляват огромното мнозинство от българите, които ненавиждат БСП и политическите им ортаци, малцинството защитници стои зад политически натрапници, спечелили по-малко от 20% от българския вот, но решени да си разпашат колана като политически  чорбаджии.

Едните искат оставката на правителството и разрушаване на олигархическия модел, другите искат оставане на правителството и окопаване на олигарсите.

От едната страна са млади и креативни, от другата възрастни и възмутени от креативността на младите.

Недоволните от статуквото са  интелигентни и усмихнати, удовлетворените от конюнктурата са по-зле образовани и оперирани от чувство за хумор.

Всяка вечер свободните правят шествия по улиците на София, всяка вечер уплашените се надъхват, скупчени край НДК.

Протестът и т.н. контрапротест са като игра на светлина и сенки. В тази стилистика от едната страна блестят умовете и таланта на Георги Господинов, Явор Гърдев, Христо Мутафчиев… В играта на полюсите може да им бъде противопоставен само човек от обратната страна по скалата на интелекта. В този смисъл Мишо Шамара е изключително попадение. Една идея по-сполучливи от него могат да бъдат само чалгаджийките. Но да разголят цици (единственото, което имат)  на площада ще бъде тривиално. Актрисата Таня Илиева вече ги изпревари. Виж да излезе Азис  ми се струва по-адекватно. Таня Илиева разголи гърди за да символизира стремежа към свобода, възстановен от прословутата сцена от Френската революция. Азис може да заголи задник като намек за гъзуренето на социалистите пред  ДПС  и политическата порнография, която разиграват вече два месеца.

 

11 коментара

  1. “Кой сега ще пее, кой ще се смее, кой ще вземе кинтите и ще полудее?
    Искам всички мои фенки, фенки до една да станат на ГЕРБ членки, членки!”
    http://vbox7.com/play:4f32e263&start=175

  2. На мен ми е мъчно, че така и “не искате” да разберете, че НИКОЙ не иска нито бойко, нито сергей, нито местан , волен, болен и разни други откачени копелета да ни управляват, да се подиграват с живота на обикновенният човек и да определят по техен си извратен начин , съществуването ни. Някъде между назначението на пеевски, иванов и разни, безобразни, лишени от всякаква логика и стабилни политически решения се размиха добрите намерения. Не търси народната любов, сплотяването или благословията на хората.

    П.П. “Впечатлена” съм от ………..това, песен ли е, какво ли е на мишо шамара и се терзая, дали, ще успея да със следващата публикация по-долу да направя впечатление и да обърна внимание към нея, но ще се пробвам. Е, старичко, но толкова актуално и съм сигурна,че, ще отвее, дребното пишлеме, което се държи, като ощипана мома….

    “Животът ни е спрял на опасна точка, няма интрига, няма подем, няма очакване… Всички стоят стъписани, обезволени, полуумрели. Само отрицателното в живота, то е събудено – мракобесническото и хулиганското… Колко е мъчно да бъдеш честен в общество, където мизерията потиска народа, а злите, алчните, жестоките и тъпите стават властелини на живота!” –

    Асен Златаров, 1932 г.

    http://bolgari.net/prof__asen_zlatarov:_zhivotyt_ni_e_sprial_na_opasna_tochka-h-494.html

  3. Много ми е мъчно, че заради лудостта на един ненормалник, дето 3,5 години беше на власт, сега хвърля луди пари за дестабилизацията на страната, надявайки се пак да се върне на бял кон във властта .Раздели ни . Мразим се . Обиждаме се . Пожелаваме си смъртта . Някой даже обиждат децата ни и кълнат .Това не е тая България, която обичам .Това е ад .

    Ад, изпълнен с братоубийствена омраза .
    Бойко докара страната до най-долната морална криза.

    Ще се боря до дупка .
    Само дето по време на война никой не е добър .
    След всяка война няма победители, а просто някой по- малко загубили .
    Борейки се със злото, ставаме зли .

    Увличам се по неговата игра .
    Увличам се по омразата .

    Толкова ли е трудно да сме над нещата и да виждаме истинските врагове .

    Бахти, толкова обичам тая страна, че я мразя вече .
    Мразя я като мащеха .
    А може да е най-добрата и милата наша майка .
    Само че не ни я оставят .
    Соросоидите не я пускат .
    Грабещи алчно от нея, превръщайки я в зла машина- месомелачка .
    Всички ние сме пихтия .

    И то само защото един луд иска да е великолепен.

    Мишо Шамара

  4. Най-авторитетното политическо списание в Германия “Шпигел” обяснява, че вчерашният протест в България се е възпламенил заради оспорваното намерение на управляващите да вдигнат бюджетните разходи за 2013 година. В тази връзка коментира, че подобно повишаване на бюджетните разходи може да вкара България във финансова катастрофа по “гръцки модел”. Според кореспонденти на медията, сегашните протести в София не могат да се разглеждат като чисто опозиционни. “Демонстрантите обвиняват както социалистите, така и партия ГЕРБ за това, че подчиняват политиката си на интересите на крупни олигарси”, пише “Шпигел”.

  5. http://www.youtube.com/watch?v=E-JDMPLtj20

    “Полицията бие хора, само защото снимат. За такова нещо в нормалния свят подават ‪#‎оставка.‬ Веднага. Коментар от автора на клипа Devact:
    В момента на записа се намирам на тротоара – на около 10 метра встрани от полицаите, които тичат към кръстовището на Ялта и удрят стъписаните отстъпващи хора. Под предтекст че хората снимат (?!) (чува се поне 10 пъти за 30сек), полицаите удряха наред. Полицаят, с който “говоря” притича 10 метра до мен само да ме удари (обикновено стоят един до друг), защото снимам. Когато казвам на полицая, че не снимам, наистина мислех че не снимам, оказа че телефонът е продължил да записва звук след като го изключих. Докато полицаят ме удряше под предтекст да избие телефона, аз съм с вдигнати ръце, а той е леко нисък, сори пич 🙂 Аз казвам “Спокойно, спокойно” много пъти, защото съм удивен какъв разярен и разпенен човек имам срещу себе си и явно просто не съм знаел какво друго да кажа…”

  6. ”Протестите през февруари били добри, защото били със социални искания. Протестите в Турция – добри, Окупирай Уолстрийт- добре, протестите в Гърция – добри… Но сега тези протести, след брилянтно проведената предизборна кампания, след съставяне на правителство на отмъщението, след серията мъдри кадрови решения, сега тези протести са мнооого лошо нещо, защото имат морален мотив! Как може моралът да бъде мотив?! – недоумяват един след друг умниците…

    Ами може… Има, разбира се, и други причини. Но всяко нещо е с множествена детерминация.

    БСП-ДПС имат 120 гласа. Съставиха правителство благодарение на една антисемитска, антитурска, антимюсюлманска, антиевропейска партия водена от безогледна персона и започнаха серията гафове.
    От поне две седмици казвам тук – расте напрежението и може да излезе вън от контрол. Демокрацията има изпитан механизъм за сваляне на напрежения, които могат да доведат до сериозни граждански сблъсъци. Гърците в началото на 90-те за една година правиха два или три пъти парламентарни избори. А това се е случвало не само при тях и не само тогава. Отпуска се напрежението!.. Оставка и нови избори, защото другото е опасно!.. Кой ще дойде? Който бъде избран. Глас народен, глас Божи. Алтернативата е следващото правителство, което ще бъде наритано, ако прекрачи границата, която му задава Улицата… Тази Улица не е тълпата от преди информационната епоха, тази е принципно друга, тя е рожба на социална мрежа за обмен на информация и ценности, тя вече е Институция на демокрацията, както е в САЩ, Турция, Гърция…

    Оставката и изборите са механизма да се свали напрежението! Другото е авантюра.

    Слушах Миков в полунощ. Сегашното ръководство на БСП е неадекватно. За съжаление.

    Петко Симеонов”

  7. Пияна и надрусана ти е промитата кратуна. ТЕзи хора не искат да управляват, ТЕ искат да бъдат управлявани от кадърни и морално чисти хора, а не от крадливата и неграмотна пасмина, която се нарича българско правителство в момента. Тънката червена линия, определяща разликата между двете усеща ли се? Това не са онези безделници с пушките, миришещи на лук и вкиснато, на 9 септември 1944 година, грабещи и убиващи, а хора с професии, хубава работа и сравнително нелоши доходи. ТЕ искат да бъдат добре управлявани, техните пари, събрани като данъци, да не бъдат мародерствани, а да се харчат разумно и с полза.

  8. Е видяхме ги тази нощ интелегентните протестиращи-хора с маски по лицата, пияни, надрусани, предизвикващи масови безредици. Тези хора ли трябва да ни управляват?! Не знам що за човек трябва да си да блъскаш и да псуваш полицаите и после да питаш защо си изял някой тупаник и пак да ходиш да ги нападаш. Ще дам простичак пример: тръгвате по улицата и виждате куче, нормално е като го ритнете, то да се обърне и да ви захапе тук тази нощ видяхме същата случка, само дето участниците бяха лумпени от едната страна и полицаи от другата, въпреки че полицията всячески се опитваше да предотврати конфликт.

  9. Шамара като послание на правителството тази нощ се превъплъти в плът и кръв:
    http://zasofia.bg/559

  10. ” Kalin Georgiev

    23.07.2013 на 16:33 (UTC 3)

    Интересно разделяне на хората по групи на интелегентни и неинтелегентни от човек, озаглавяващ статия “Майната ви, задници!” на 18 юли. Някак си не звучи сериозно и не прилича на професия учител и то в едно от елитните училища.”

    През осемдесетте години на миналия век, когато в СССР започна “перестройка”, тактиката у нас се промени. Вестниците започнаха да отговарят на акции на интелектуалци против властта. Отговаряха с публично оплюване, без да става ясно какво точно са направили тези лоши хора. Обикновено дисидентите биваха обвинявани в нещо съвсем друго – алкохолизъм, изневяра, съмнения за присвояване на пари. Това е така нареченият argumentum ad hominem, оплюваш самия човек, когато нямаш аргумент срещу тезата му. Но при комунистическото оплюване тезата на оплювания дори не се и споменаваше.

  11. Интересно разделяне на хората по групи на интелегентни и неинтелегентни от човек, озаглавяващ статия “Майната ви, задници!” на 18 юли. Някак си не звучи сериозно и не прилича на професия учител и то в едно от елитните училища.

Comments are closed.