Ловчанският митрополит Гавриил откликна на покана на кмета на Ловеч Корнелия Маринова и поръси съветниците и ръководството Общината със светена вода за здраве и успехи. Това стана на 9 януари в началото на тридесет и деветата общинска сесия, първата за новата 2018 година,

„Желая така да работите, че Ловеч да не стане един ден старчески дом, а младите хора да остават тук, да откривате нови работни места. Всичко това с Божия помощ да се случи!“, обърна се владиката към избраниците на народа.

Пак в началото на заседанието с минута мълчание бе отдадена почит към общинския съветник Пламен П. Петков, който почина през миналата седмица.

В дневния ред имаше само една точка – определяне на представител на Община Ловеч за включване в комисия за изработване на Областна здравна карта. Предложението, внесено от кмета на Общината Корнелия Маринова, бе да се предложи на министъра на здравеопазването да освободи д-р Тихомир Иванов Бенев като досегашен представител на общината и да се избере д-р Димитър Георгиев Димитров, директор Дирекция ОЗКТ, на негово място в комисията. „Според досегашната здравна карта има три болници в рамките на града, имаме около 230 защитени болнични легла, като амбицията е да ги запазим, въпреки че има и закрити отделения“, подчерта кметът Корнелия Маринова в своето изказване.

Общинският съветник Валентина Янкова внесе второ предложение за д-р Пламен Върбанов, но до гласуване не се стигна поради избирането на д-р Димитров.

Д-р Тихомир Бенев бе освободен с 23 гласа „За“, два гласа „Против“ и един глас „Въздържал се“. Д-р Димитър Димитров бе избран с 14 гласа „За“, четири гласа „Против“ и осем гласа „Въздържал се“. Цялото предложение бе прието с 15 гласа „За“, четири гласа „Против“ и седем гласа „Въздържал се“.

4 коментара

  1. bojeeee mi toi sega kakvo vse pove4e sasipan i agonizirah grad a tazi gospoja kmetica e nai s goilam prinos za tova

Comments are closed.