kmetnagrada106151Павлин Иванов

Мисля, всички сме убедени в отличните комуникационни способности на настоящият кмет на Ловеч. Няма нещо, което да не може да се обещае. Няма и нещо, което да не може да се опорочи!

Конкретният повод за моят коментар е предложението на Казанджиев към Общински съвет за закриване на радиоточката и преминаването към ефирно излъчване.

Още по-конкретно – Казанджиев иска Общински съвет да му разреши да търси радиочестота и шокиращото, сам, без санкция на местния парламент да сключи сделка!

На заседанието на правната комисия, която също обсъди това предложение, заявих на уважаемите съветници, че това искане на кмета не трябва да се разглежда единствено на плоскостта – преминаване от кабели към радиоефир.

Радиото, било то частно или обществено, трябва да има концепция – за кого е предназначено излъчване, какъв тип ще бъде, каква е ползата от него. Няма как автоматично, по желанието на някой си, да се харчат публични средства, за да се купи спокойствие за предстоящите избори.

Темата е дълга, затова ще обърна внимание единствено на предложеното решение.

В точка първа на кметското предложение се казва:

  1. Възлага на кмета на Община Ловеч да започне процедура по подбор на ефирна честота за излъчване на сигнала на Общинско радио – Ловеч

Тук би трябвало да се разбира, че кмета Казанджиев трябва да проучи съществуващите възможности, да проучи условията и цените, и да предложи на съветниците варианти.

Държа да отбележа, че въпросът нужно ли е това, каква е целта, какъв ще бъде резултата, го оставяме настрани, въпреки че е изключително важен. Концентрираме се единствено върху предложеното решение.

Обръщам сериозно внимание на точка 2! Ето самият текст:

  1. След приключване на процедурата по договаряне на радиочестотата, да се прекрати функционирането на общинската радиофикационна мрежа.

Да уточня, че в първа точка се дава ЕДИНСТВЕНО мандат за подбор!

Но Казанджиев разбира, по свой си, характерен за него начин, че това му дава право да сключва сделка!

Да обърнем внимание на двата важни термина в двете точки: 1) процедура по подбор 2) процедура по договаряне

Има разлика, нали?

Какво всъщност се случва?

Казанджиев иска да купи ефир от местно радио, което излъчва местни новини, за да може Общинско радио да излъчва същите тези местни новини, но с друг глас, срещу неизвестна сума.

Радиоточка няма да има! Ще има дублиране на съдържание, но срещу пари!

Защо?

Защото Казанджиев знае, че спокойствието и мълчанието се купуват с пари. Така е свикнал!

Гласове също се купуват. Съветници също могат да бъдат „убеждавани“!

И така години наред!

Но по-важното е, че това става с вашите пари!

А вие, драги съграждани, си мълчете, като местните радиа и преса!

3 коментара

  1. Ние, драгите съграждани, сме си избрали драги общински съветници, за да ни защитават интересите.
    Не можем нито да следим всичко, нито да търчим за всяка една точка до площада пред общината. Затова се постарайте да изпълните задълженията си качествено, защото вие, общинските ни съветници, сте хората, на които трябва да държим сметка.

Comments are closed.