17 номинации за народни представители направиха осемте общински конференции на БСП в Ловешко. Най-много те са от областния град – осем, докато Ябланица е посочила само един за листата.

От шест общински организации са изразили подкрепа за областния председател на БСП – журналиста Милко Недялков. Четири конференции са посочили икономиста Минчо Казанджиев – бивш кмет на Ловеч. Досегашният депутат Димитър Горов е с доверие в Ловеч и Летница. С по две номинации още са режисьорът Васил Стоянов Василев, сега директор на плевенския театър, и юристката и председателка на партийния съвет в Луковит Бистра Лазарова.

Социалистите в община Ловеч предлагат за кандидат депутати още директора на училище и партиен лидер Мария Лилова, младежкия председател Христо Марков, председателя на групата съветници – икономиста Валентина Митева, управителя на фирма Васил Володиев Василев и лекаря Лидия Несторова – общински съветник.

Както вече е известно, Троян номинира д-р Валентина Александрова, директора на СУ „Васил Левски” Розалина Русенова и специалиста по дървесината Васил Гадевски. Тетевен залага на имената на педагога Цецка Димитрова и на младия финансист Димитър Здравков. Предложение на Летница е за разностранния предприемач Адриан Джонев – лидер на местната структура на БСП. В Луковит е номиниран и досегашният депутат Драгомир Стойнев.

Повече от половината предложени (девет) в сега са общински съветници. Десет са на възраст до 41 години.

На конференциите бяха обсъдени акцентите на Националния план за развитие на България, който е управленска платформа на БСП. Делегатите направиха предложения по пет основни момента, които преди това бяха сериозно дискутирани. Преди всичко бяха застъпени тези, свързани с икономика – ориентирана към силна родна индустрия и защита на малките и средните предприятия. На следващо място бе въпросът с демографската катастрофа, доходите и мерките за преодоляване на бедността. Сериозна бе дискусията за образование и наука, които да дърпат икономиката, за култура и духовност – запазващи българщината. Не малко са и препоръките за подобряване на здравеопазването. И не на последно място – за политиката за сигурност на България.

12 коментара

  1. Той тоя оправи града ни – сега се е запътил и държавата да оправя ! БСП дрънкаха постоянно – хората искат промяна ние залагаме на промяната – е питам Аз това ли е промяната тия стари муцуни ??? Май се взеха много на сериозно след като льотчика спечели ! Ама нейсе – и тяхната ще се види !

  2. дайте нови лица , приказката за бардака го знае всеки……..

  3. Не симпатизирам и никога не съм симпатизирал на тази партия – държа да се знае, преди да кажа мението си. От тези кандидати лично бях гласувал само за един, ако се гласуваше за личности, а не за партийни листи! Сериозен повод да съм за промяна на начина на гласване!

  4. Ужас…..каквато партията, такива и кандидатите 🙁
    Но пък колко неуместно звучи думата “доверие” в едно изречение с БСП!

  5. Oт “разностранен предприемач” до корумпиран бивш кмет, довел града си до тотална разруха. Каква комунистическа идилия, другари!

Comments are closed.