Общинските съветници в Ловеч решиха на 27 септември минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответна тарифа, валидни за територията на Община Ловеч, да останат непроменени. Това стана по предложение на кмета Корнелия Маринова, като процедурата трябва да се прави поне веднъж в годината, изтъкна тя.
Съгласно разпоредбите на чл. 24а, ал. 11 от Закона за автомобилните превози, общинските съвети определят минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на съответната община, където е издадено разрешението за таксиметров превоз.
От 2014 г. насам цената за един километър пробег по дневна тарифа е :минимална – 0,69 лв., максимална – 0,90 лв., цена за един километър пробег по нощна тарифа: минимална – 0,79 лв., максимална – 1,10 лв.
Община Ловеч е изискала становището на превозвачите чрез председателя на „Регионална организация на Националния съюз на превозвачите” гр. Ловеч. В приложения протокол от срещата се изразява становище да се запазят и през 2017 г. минималните и максимални цени за превозите, което и стана.

8 коментара

  1. защо единствено в ловеч като се качиш на такси и ти казват точно фиксирана цена, а не пускат апарата да работи ? Добре са ги фиксирали цените, но при положение, че те никога не пускат апарат . . . . какъв е смисъла ? От вароша до пазара излиза по-малко от 2 лв , а те шкурят през кръста 😀 само единствено в Ловеч може да се случи това.

  2. За тези вмирисани на пот и цигари и маломерни “коли” наречени таксита и 0,1 лв.са им много на същите тарифи в София те визи нова кола хибрит с климатроник шофьор с риза и безплатен интернет.И.най-важното не те вози споделено с непознати.

  3. Ловеч – Плевен билета е 2.50лв ……моля направете си извод от Квартал …до пазара ???…

  4. Все тая ми е брат. При положение, че още ми е забранено да си купувам всеки ден храна от магазина ще се кача ли в такси?

Comments are closed.