sevkoreq2908131Павлин Иванов

По повод посещението на Зу-Уанг Хуан, посланик на Корейската народно-демократична република у нас и проведената среща с Областният управител Милко Недялков и вероятно други официални лица от българска страна, по молба на „Ловеч днес“ от Областна администрация отговориха следното:

„Срещата между областния управител Милко Недялков и посланика на КНДР в България г-н Зу-Уанг Хуан, беше опознавателна. На нея областният управител запозна посланика със социалното и икономическо развитие на областта и забележителностите в региона. От своя страна посланик Хуан заяви, че за пръв път е на територията на областта и е останал приятно впечатлен от посрещането му в гр. Троян, както и се надява за бъдещо развитие на двустранните отношения между Република България и КНДР.

Той подчерта, че началото на тези взаимоотношения може да бъде в сферата на спорта. „

От отговора не става ясно кой е участвал в срещата, но снимките във Фейсбук говорят за необяснимо присъствие на активисти на социалистическата партия от Ловеч.

Възникват и много въпроси, като този, дали ние ще изнасяме наш опит в Северна Корея или те ще внасят такъв у нас, защо официален представител на държавата се среща с посланици на комунистически режими, унищожаващи собственият си народ в лагери ..

Важно е също да бъде отговорено на въпроса защо далеч по-маловажни събития от живота на Областния управител се отразяват гръмко и с фанфари, а среща с посланик се неглижира, сякаш не е удобно да се информира обществото за нея, няма нито една снимка ..

Все пак, благодаря за отговора, макар и неудовлетворитен, който получих от администрацията.

 

 

2 коментара

  1. Лошо, що не ни посетят хора от Бавария, да им хареса Троян и да отворят един два завода там, ами тоя производител на нахут от Бантустана (виж Уикепедия) наречен Северна Корея, дето ракетите им приличат на тия дето аз си ги правих в 1-и клас по ракетомоделизъм при Другаря Дойчев. Абе Милко Недялков кажи му на тоя, че си зает и не се занимавай с глупости, или от Партията не ти дават самоволства и да уронваш комунстическия престиж. Мъка, мъка.

Comments are closed.