milko1507131Една от първите консултативни работни срещи в страната по въпроса с абитуриентските балове по време на европейските избори, бе инициирана от Областна администрация – Ловеч. На нея присъстваха секретарите на общините Ловеч, Тетевен и Луковит, както и директорите на петте средни училища, чийто абитуриенти са насрочили балове на 24 и 25 май, началникът на РИО на МОН Еленко Начев и началникът на сектор “Охранителна полиция” към ОДП – Ловеч, Светослав Славчев.

Отчетени бяха редица обстоятелства около създалите се проблеми. Това са фактът, че европейските избори, според законодателството, трябва да бъдат проведени на 25 май т.г., а и също, че абитуриентските вечери са планирани доста отдавна. Те са символ на живота на младите хора, завършващи средно образование, и на техните родители.

Отчетено беше, че покрай изборите целият ресурс на ОДП – Ловеч, е ангажиран за сигурността на изборите и изборните секции.

След оживена дискусия с много примери се стигна до становище, че участниците в срещата разчитат на толерантното поведение на завършващите, на тяхната висока обществена култура за нормалното протичане на изборния ден и за осъществяването на абитуриентските вечери. Областният управител Милко Недялков апелира към младежите, които ще празнуват в навечерието на изборите с думите „Всички ние разчитаме на европейския манталитет и култура на младите и тяхното съдействие в този важен ден, когато избираме европарламент“.

Възложено бе на представителите на общините осъществяването на контрол и взаимодействие с представителите на властта и органите на реда в деня на размисъл и изборния ден.

2 коментара

  1. “Милко Недялков: Разчитам на европейската култура на младите в изборния ден.”
    Аз пък разчитам и в останалите 364 дни в годината младите да демонстрират европейска култура и скандинавско възпитание.

  2. Алоооо-този в час ли е????не вижда ли че само пенсионери и цигани останаха в ловеч!!!

Comments are closed.