ezikova1806146„Скъпи абитуриенти от 60-ия випуск на Езиковата, позволете ми да ви поздравя от името на 21-ия, от който съм и аз. Днес получавате документа, удостоверяващ вашия труд през последните пет години. Той е огледало за постигнатото от вас, вашите преподаватели и родители. Но от тук насетне ви очаква един необятен свят, в който където и да сте, паролата е една – „Езикова“. Така областният управител на Ловеч Милко Недялков поздрави абитуриентите от ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ на церемонията по връчването на дипломите за средно образование, съобщават от Областна администрация. Сред официалните гости бяха и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, както и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев.

В поздравителното слово към своите възпитаници директорът Радослав Хитов поздрави абитуриентите, като подчерта, че общият успех на випуска е отличен, който го нарежда на едно от водещите места в страната.

Повод за гордост е не само общият успех на езиковците, а и победата, завоювана от Моника Хитова. Родената в Троян езиковка получава две пълни шестици на матурите тази година, нареждайки я в топ 5 на България. Първите места не свършват до тук. Елизабет Генчева е първенец на випуска с общ успех 5.99.

Дипломите за завършено средно образование бяха връчени лично от официалните гости. Церемония, утвърдила се през годините като един от най-значимите дни за учениците на легендарното ловешко училище.

 

2 коментара

  1. Комуняга ама от всякъде. Те все конспирации и пароли искат

  2. Попътен вятър на децата!
    И ние днес пуснахме като първо желание ГЧЕ, да видим дали ще ни огрее.

Comments are closed.