most1510131Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Стефан Чайков инспектира строежа на пропадналото съоръжение

„Получихме пълна гаранция от фирмата-строител, че ремонтите дейности вървят в график и по моста ще могат да се движат превозни средства на 15-ти декември т.г“. Това заяви Областният управител на Ловеч Милко Недялков на срещата с Председателя на управителния съвет на АПИ инж. Стефан Чайков. При инспекцията на строително-ремонтите работи на моста присъстваха  народният представител Димитър Горов и директорът на ОПУ-Ловеч инж. Георги Грозданов.

В момента се отстранява пропадналата част от моста, като същевременно се укрепват другите колони на виадукта с габиони. Изграждат се диги от двете страни на моста, като се заскалява помежду им. Речното корито се подравнява и изчиства от наноси в района на мостовото съоръжение. 

most1510134Областният управител заяви, че се работи качествено и експедитивно, за да може час по-скоро да се отвори пътят, за да могат да преминават и тежкотоварните превозни средства на големите предприятия от другата страна на реката. Губернаторът заяви още, че довършителни работи ще се извършват и след пускането на моста.

„Няма вариант проходът Троян-Кърнаре да бъде отворен целогодишно“, това заяви инж. Стефан Чайков. По думите му, проходът е коварен, заради големите снегонавявания  през зимния период и усойните участъци.

Зимното почистване е обезпечено, преминали са регионалните срещи, като предстои генерална среща с директорите на областните пътни управления и фирмите изпълнители на зимното почистване за пълната готовност . След 20 октомври дирекция анализ на риска и оперативен контрол ще извърши контрол по всички пътни управления, а специално в Ловеч, инж. Грозданов ми е докладвал за пълната готовност за сезона, заяви инж. Чайков.

4 коментара

  1. Уволняват директора на В и К, не се справял с работата и довел дружеството до фалит.

  2. а дано наистина-голямо обикаляне……

Comments are closed.