ezikovaotkrivane1509148Областният управител на Ловеч Милко Недялков откри учебната 2014-2015 година в Гимназията за изучаване на чужди езици „Екзарх Йосиф І“. „Нищо не е по-вълнуващо за мен от това да усетя трепета по първия учебен ден. Гордея се, че съм възпитаник на Езиковата.“ Така Недялков поздрави учителите, учениците и техните родители за първия учебен ден. Тази година редом с Ловчанския митрополит Гавриил, представители на общината и училищното настоятелство, в официалната церемония участие взе дългогодишният учител и директор на Езиковата Виолета Радева.
ezikovaotkrivane1509147Прочутите със своята солидарност ученици на школото се обединиха зад кампанията „Бъди Ангел за Ангел“ по набирането на средства за лечението на бившия възпитаник на училището Ангел, който страда от онкологично заболяване с диагноза Сарком на Юинг. По време на тържеството, 50 приятели на момчето се събраха в двора на училището, оформяйки с телата си сърце, символизиращо обичта и подкрепата към Ангел. В знак на съпричастие областният управител Милко Недялков и директорът на Езиковата Радослав Хитов се включиха в инициативата.
Общо 908 езиковци посрещнаха знамето на Езиковата. От тях 185 са в подготвителен клас.
14 495 ученика прекрачиха прага на 66-те училища в Ловешка област. Първият звънец в своя живот чуха 1264 първолаци, а завършващите тази учебна година са 988. Предпоследният етап от ученическото развитие, а именно в класа преди гимназията – седми ще  бъдат 1197 ученика, а в осми 1276.
Най-малките – в предучилищните паралелки на 5 години са 1163 деца, а на 6 годишна възраст 1105 малчугана.

   *Банковите сметки по набирането на средства за Ангел са:
    BG36 CECB 9790 10F34783 00 – В ЛЕВА
    BG50 CECB 9790 10F34783 00 – В ЕВРО

6 коментара

  1. Аз съм виновен, подведох човека. Темата не е подходяща за негативизми.

  2. Нищо не сте загубили, че не сте в Езиковата. Всички е псевдо там. Особено възпитанието на бъдещия елит. Примерите около него са как корупцията е добродетел. Плащаш 300 кинта на когото трябва и ти се гарантира общежитие за 15 лв. на месец. После и родители и деца се хвалят с тази “достойна” постъпка. И ти трябва да обясниш на детето си, че тези които го възпитават всъщност са помияри. И, че това е “много елитно”.

    1. Няма никакъв проблем в това, че не учи в ГЧЕ. Благодаря все пак за утехата. 🙂

    2. Уважаеми Анонимен, по принцип не коментирам написаното от анонимници, но това ваше твърдение: “Плащаш 300 кинта на когото трябва и ти се гарантира общежитие за 15 лв. на месец” (ако се окаже истина) е изключително тежко нарушение. Ето защо Ви моля да напишете имената на хората на които се плаща по 300 лева за общежитие за да може да им се потърси отговорност. Благодаря предварително!

      п.п. ако се страхувате да пишете тук, моля да намерите удобен за вас начин да ми предоставите тази информация

    3. Анонимен, не си ли даваш сметка, че като тиражираш лъжи вредиш не на този, който трябва, а на града? Казаното отлита, написаното остава са казали хората. Мисли какво пишеш, особено ако е недоказано твърдение.

  3. Дъщеря ми нямаше щастието днес да е сред осмокласниците в ГЧЕ. Пожелавам на новите попълнения много здраве и успехи!

Comments are closed.