egizrprashtane1505146Областният управител на Ловеч Милко Недялков участва в изпращането на тазгодишните абитуриенти от ловешката гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф І“. На официалната церемония бившият възпитаник на прочутата гимназия Недялков се обърна към празнуващите и останалите ученици с думите: „От много години най-малките ученици са на най-високия етаж на сградата, а най-големите – на най-ниския, близо до изхода. Напускайки тази сграда всички вие се впускате в необятността на живота, но оставате завинаги с Езиковата.“

Изпращането на абитуриентите от сградата на училището бе съпроводено от тържествения звън на училищния звънец, който празнично биеше от ръцете на областния управител. Менчето с вода за късмет лисна директорът на Езиковата Радослав Хитов.

По традиция дванадесетокласниците-знаменосци преминаха парадно пред събралите се ученици на площада в двора на училището. След официалните речи на областния управител и директора, знамето беше тържествено предадено на единадесетокласниците, които гордо ще носят през следващата година на всяка церемония на прочутата гимназия.

Общо 176 момчета и момичета завършват ГЧЕ „Екзарх Йосиф І“ тази година. Заветното броене от 1 до 12 радваше учениците и гостите на тържеството, като във всички абитуриенти емоциите преминаваха от радост до сълзи.