mehano1102145Вече 55 години Професионална гимназия по механоелектротехника – Ловеч отбелязва своето създаване. За пореден път техникума събра бивши и настоящи възпитаници, които си припомниха откъде са тръгнали, какво са постигнали и накъде трябва да вървят.

Презентация припомни на всички присъстващи далечната 1959 година, когато се открива Техникума по механоелектротехника, а четири години по-късно и сградата, в която днес младите специалисти усвояват компютърна техника и технологии, електрообзавеждане на транспортна техника с интензивно изучаване на немски и английски език. Учениците от специалности автотранспортна техника и компютърни мрежи провеждат своите лабораторни практики  в специализирани кабинети, обзаведени с най-съвременна техника и апаратура. mehano1102147На празничния ден областният управител Милко Недялков откри и специализиран компютърен кабинет, оборудван с терминални решения от висок клас.

За интериора на залата се бяха погрижили участниците от студио „Интериор и екстериор в училище” и кръжок „Техник – приложник” създадени по проект УСПЕХ. Студио „Аз фотографът” представи колаж и фотоизложба под надслов „Моето училище днес”. Учениците от кръжоците „Електроника”, „Приложна електроника и електротехника”, „Млад химичен архитект” и студиата „Претворено в красота” и „Интериор и екстериор в училище” показаха своите произведения и експонати на изложба, посветена на празника.

mehano1102148Директорът на Механото инж.Гено Вътев поздрави всички присъстващи за празника и връчи грамоти на отличилите се ученици. Поздрав отправи и областният управител Милко Недялков. Гости бяха Началникът на РИО Райко Райков и експерт професионално образование Розка Петкова.

Приятелски поздрав бе поднесен от вокална група към ОУ”Христо Никифоров” и вокална група „Изворче” при ОУ”Васил Левски”. Фолклорна формация „Елит” се включи в програмата с танц „Балканика”. Възпитаници на училището ни потопиха в красотата на народната музика, а тържеството завърши с изпълнение на брейк формация „Electric style crew”.