mostove2907132Проверката е по заповед на областния управител

Извършена е инспекция на мостовите съоръжения в Ловешка област. За това свидетелства доклад от междуведомствена комисия, назначена от областния управител на Ловеч Милко Недялков. Това съобщават от Областна администрация Ловеч.

В периодът от 10 до19 юли  е извършена проверка на експлоатационното състояние на мостовете по поречието на реките Осъм и Вит. Комисията бе в състав: инж. Георги Грозданов, директор на Областно пътно управление, инж. Румен Радев – ОУПБЗН-Ловеч,  Цветелин Павлов-Басейнова дирекция за управление на водите – Плевен и инж. Румен Райков – ст.експерт в Областна администрация-Ловеч.

mostove2907131Като основен проблем при проверката се констатира голямата растителност и наносни материали, които затлачват водното течение и затрудняват оттока на реките. Критично състояние на мостово съоръжение не беше установено, като в по-притеснително състояние е мостът над река Вит  в с. Гложене, който е паметник на културата.  Искане за извършване на експертен оглед на шест мостови конструкции в Ловешка област е изпратен до Агенция пътна инфраструктура, се разбира още от доклада. Ежегодна инспекция на всичките 154 мостови съоръжения на територията на област Ловеч се извършва от Областно пътно управление, като  тази година е проверка е направена през пролетта, заяви инж. Георги Грозданов. 

Проблем с речните корита има в участъка на старото корито на р. Осъм до с. Дойренци, както и преди ВЕЦ „Камен рид“. Областният управител на Ловеч е разпоредил спешна инспекция за състоянието на речните корита до всички общини от областта.

 

1 коментар

  1. Lovechtoday, за каква проверката по заповед на областния управител става въпрос след като на официалната интернет страница на Областна администрация Ловеч http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/200.jpg?ver=1 последната заповед е с дата 26.03.2012 година !!!

Comments are closed.