atletik511141Обилният снеговалеж на 25 октомври превърна Националният шампионат по крос – кънтри в истинско предизвикателство. Отбора на ССК “Стратеш Атлетик” пътува рано сутринта от гр. Ловеч до гр. Самоков.

Поради силно влошената пътна обстановка се стигна до там, че Симона Банева, Вяра Данчева и Добромир Добрев не успяха да стартират. Така на старт застанаха Георги Миленков и Йоан Филипов в младша възраст и Георги Гергов при юноши старша.

Миленков стисна зъби и въпреки двете падания се класира на третото място, като съвсем малко не му достигна да е поне сребърен медалист.

Йоан Филипов не успя да загрее и се наложи слизайки от автомобила да застане на старта. Той бяга добре и завърши осми.

atletik511143Гергов направи отлично тактическо бягане и в края на последната обиколка направи атака. Той излезе на първо място, но на последният завой се подхлъзна и беше задминат от един състезател.

Освен вицешампионската титла Гергов спечели и правото да се състезава на Балканско и Европейско първенство по крос – кънтри. Първото ще се проведе на 08.11.2014 г. в Турция, а Европейското ще е на 14.12.2014г. в курортният комплекс Боровец в нашата страна.

Междувременно Гергов взе участие и в крос “Диана”, който се проведе в гр. Ямбол. Той спечели бягането на 3000м. за юноши старша възраст.

 

atletik511142