Lideritevlovec3004141От Европейския съюз България има 13 млрд.лева – това е моят принос за страната. Освен тях, българската енергетика е получила още 1 млрд.евро компенсации и средства за модернизиране. Убедих Европейския парламент, 25 държави тогава и Жан-Клод Юнкер, кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия, с който тогава работихме, че България ще е достоен член на ЕС. Аз знам как да постигам цели. Това каза на среща с граждани на Ловеч и актива на Реформаторския блок водачът на листата Меглена Кунева.
Божидар Лукарски, председател на СДС и на Предизборния щаб, каза, че Реформаторският блок е силен отбор с най-добрата листа. Кой е по-добър водач на листа от първия български комисар и европееца на годината Меглена Кунева – дали Калфин или Станишев, Береков ли или Пеевски, попита риторично председателя на СДС и добави, че консолидирането на Реформаторския блок е силно и печели все повече подкрепа. 

По думите на Кунева няма друга политическа сила, която да е толкова подготвена за управлението като Реформаторския блок. Тя подчерта, че именно Блокът първи предложи България да стане основател на Европейския енергиен съюз. Ние сме малък пазар и не можем да договаряме изгодна цена на газа, а като се преговаря за общия пазар на ЕС, който има 500 млн.потребители, цената може да падне до 30 %, обясни Кунева. Според нея, Реформаторският блок е единственият шанс за излизане на България от кризата. По повод визитата на Бойко Борисов при канцлера Меркел, на която водачът на ГЕРБ е обявил, че и той искал Енергиен съюз на Европа, Кунева отговори, че РБ и ръководството на ГЕРБ са направили публична среща в парламента, на която реформаторите са настоявали да бъде подкрепена идеята им за Енергиен съюз в името на националния интерес. Очевидно я подкрепят, коментира Кунева и добави, че в европарламента РБ ще работи членството на България в Енергийния съюз на Европа да се случи. По думите на водача на листата на реформаторите в Европарламента Реформаторският блок ще се бори за обвързване на европейските проекти с броя нови работни места, които откриват, както и за следващите присъединявания към важните съюзи в Европа. България спря интерграцията си в Европа след влизането си в ЕС – банковия, енергийния съюз, Шенген остават непостигнати, коментира Меглена Кунева, като обясни, че БСП и управляващите партии носят отговорност за срива на репутацията на България и свързването й е единствено с корупция и злоупотреби. Меглена Кунева подчерта още, че дясното пространство от началото на 90-те години се развива, минава през трудности, но вече е привлекателно за млади хора като даде пример с лидерите на Реформаторския блок. Събрахме се, защото това очакваха гражданите от нас – ние ще бъдем заедно и занапред. РБ е нов модел на политическо сътрудничество. Евроизборите са наистина важни, защото са първите за Блока и ни ще дадем алтернатива на хилядите сини избиратели срещу популизма и незнанието, коментира още тя.
Николай Ненчев от БЗНС допълни, че за Реформаторския блок основна ценност е семейството и че среща подкрепа на все повече млади хора.
Найден Зеленогорски обясни, че задачата на РБ в Европарламента е да направи полезното за България, важно и за Европейския съюз и че Реформаторският блок е управленската и морална алтернатива. Изберете номер 10 в бюлетината, защото Реформаторският блок дългосрочно ще управлява България, каза в заключение Найден Зеленогорски.
Публикация по договор
Купуването и продаването на гласове е престъпление

5 коментара

  1. Макар думата патриот близко да се родее с думата родолюбец, в чийто корен се съдържа думата “любя“, българският патриот предимно мрази.
    Мрази различните по всякакъв признак. Мрази гейовете, защото българската традиция и култура повелявала мъжете да обичат жени, а жените – мъже. Мрази бежанците, защото получават пари и внимание, предназначени за българите; защото Магдалена Ташева каза по телевизора, че са канибали, а вестниците писаха, че са болни от СПИН; защото не са българи. Мрази циганите (по същите причини) или поне ги мразеше преди да се появят бежанците от Сирия. Мрази всички с религия различна от православието и най-вече мюсюлманите, по цивилизационни и исторически причини. Мрази Запада (САЩ, Европа), защото ни налагат правила, култура и нрави, различни от българската традиция и неприсъщи за българския бит и душевност. Мрази богатите, защото обича народа, а народа по презумпция е беден. Мрази образованите, защото се цепят от народа – готов е да умре за българския домат, но българската книга не го интересува…
    Българският патриот, оказва се, безмерно обича Русия. По всеки повод, на всяка тема, с всякакви аргументи българският патрито ще ви убеди, че: Западът е лош и подтиснически, Русия е добра и освободителка; ЕС е грабителски и насилнически, Евразийският съюз е свободен и зачитащ националния суверенитет; Брюксел е далеч, но православна славянска Москва е близо до българското сърце; когато бяхме с Москва беше добре, сега, когато сме с Европа е зле; българските интереси се различават от европейските, но се припокриват с руските; енергийната ни зависимост от Русия не е проблем, защото Русия е приятел. Любовта към Русия пронизва българското политическо пространство от последния отчаян „националист” до големите партии, по-експлицитно или по-дискретно изразена. Задължително и целенасочено върви заедно с „опорните точки” против капитализма, дясното, Сорос, неправителствените организации, богатите, умните и красивите…
    Патриотизмът е поредната жертва на една успешно прилагана стратегия за дискредитиране на идеи и ценности – просто се слагат в устата на отвратителни говорители. Колкото по-несъвместими са говорителите със съответните идеи и ценности, толкова по-сигурно и бързо публиката ще се отдръпне с погнуса от тях.
    В този патриотичен разгул и националистически ексхибиционизъм, струва ми се, че единствената реална, земна и човешка мярка за отношението към собствената ни родина, се измерва с един прост въпрос: искаме ли децата ни да живеят в чужбина. Патриотичният отговор е отрицателен. ИСКРЕНИЯТ ОБАЧЕ Е ПОЛОЖИТЕЛЕН. Дали ще дойде време да отговорим по друг начин зависи от изборите, които правим.
    http://reduta.bg/v2/article/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE

  2. Та като спомена за енергиен съюз защо електриката ни е скъпа отделно се надписват електромери след като се разпределя от Европейци? Защо трябваше да кредитираме ЧЕЗ с безлихвен заем когато тя беше комисар на потреблението? …. Както виждате за да стигне индивида до такива таковата трябва добре да се е представил на всички тестове за неграмотни и верни на нашето БКП, Европейското БКП, Американското БКП, Турското БКП, … бре на всички БКП-та по всички земни кълбета.

  3. Приносът на г-жа Пръмова-Кунева /снахичката на Политбюро/ е:

    1. Съсипване на енергетиката на България със затваряне на 4 блока на АЕЦ Козлудуй с лъжи и измама.

    2. Никаква защита на българските интереси при подписване на преговорните глави за членство в ЕС, заради което г-жата получи прозвището “Мадам Йес” в самия Брюксел.

    3. Никаква полза от нея като еврокомисар, /в последствие и като действащ “политик” и лидер на партия в България/ относно пълния крах за България по усвояване на договорените европейски средства по различните фондове и програми.

    п.п. “По 190 000 евро за сбогом на сегашните ни евродепутати
    С до 190 000 евро в банковите си сметки ще си тръгнат около две трети от сегашните български евродепутати след края на мандата им в Европейския парламент. Такава сума ще получат и техните колеги, които няма да са вече членове на тази институция.Освен останалите екстри, които получават по време на мандата си , представителите на 28-те страни членки на ЕС, които си отиват окончателно от ЕП, имат право на компенсация, която се равнява на заплатата им, която са получавали по времето, когато са работили в институцията, но с таван максимум две години. …..Освен големите обезщетения, всеки от евродепутатите ще получи по 2/3 от своите медицински застраховки, както и от тези на съпругите и децата до 21 години. Тези от тях, които са служили най-много в Европейския парламент, при навършване на 63-годишна възраст могат да се възползват от втора пенсия, която е 70 на сто от заплатата им.
    За капак ЕП ще поеме и разноските по преселването на напускащите Брюксел и ще им осигури близо 6400 евро при тръгването им от там. Всички тези пари идват от данъкоплатците и влизат в Европейския съюз под формата на такса за членството на страната ни.”

    ЛозУнг: Да не остане идиот, който да не гласува на тези евроизбори!

Comments are closed.