tetevendarenie612132Зам.-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова съдейства за помощта

Дарение от сдружението „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ получи Тетевенската МБАЛ „Д-р Ангел Пешев“. Тирът, натоварен с безвъзмездната помощ, придружен от представителя на сдружението за България Боряна Налетова пристигна в планинския град в късния следобед на понеделник, 02 декември.

Благородната кауза стана факт благодарение на заместник-областния управител на  Ловеч Цецка Димитрова. След редица срещи с директора на болницата д-р Невелина Ганева и посещението на президента на сдружението Андреас Тьони и касиера Розмари Хлоуда, бяха договорени нуждите на здравното заведение и възможностите за дарение.

Помощта включва легла за бърза помощ, за интензивен сектор, за пациенти и за поставяне на гипс. Доставена беше и болнична мебелировка, както и професионални инструменти, инвалидни столове и гинекологичен стол. В дарението са включени и прилежащите бельо и облекла, необходими за експлоатация.

tetevendarenie612131Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ е основано през 2005 г. и в него членуват 35 швейцарци от различни професии. Дарът за общинската болница в Тетевен е предоставен от Люцернската психиатрия в Сент Урбан, болницата в Солотурн и Университетската болница в Берн. Камионът, превозващ дарението, беше посрещнат от Цецка Димитрова, директора на болничното заведение д-р Невелина Ганева и народния представител и зам.-председател на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Емил Райнов.