policelch2003142Почивните дни около Великден в ловешко се характеризират с бум на домовите кражби и побоища. Краде се всичко – пари, електрожени, дрехи, цигли и други вещи. Видно е, че не всички почитат дори и най-светлият християнски празник. Обявените от ОДМВР Ловеч произшествия далеч не са всички случили се произшествия. По неофициална информация домовите кражби, особено в селата,  са далеч повече от официално обявените, но възможно е потърпевшите да не се обаждали в полицията за да обявят посегателствата върху имуществото си. Причините за това не са една и две. Ето и официалната информация на ОДМВР Ловеч.

На 20.04.14г. в РУП-Луковит за срок от 24 часа са задържани двама мъже от с.Беленци на 32 и 41 години и двамата криминално проявени. Мъжете са заподозрени в това, че същия ден са нахлули в дома на 58-годишен местен жител и след като са го набили са му отнели сумата от 45 лева. Работата по случая продалжава, образувано е досъдебно производство.

В РУП-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който за времето от 14 до 17 април от работилница в местността “Сенан тепе” край гр.Ловеч е отнел мини банцинг, електрожен, компресор, лентов и дисков шлайф и други инструменти.

На 20.04.2014г. в РУП-Ловеч е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в къща в с.Славяни и е отнел три телевизора, цифров приемник, три мобилни телефона, лаптоп, компютър и сумата от 280 лева.

На 19.04.2014г. в 08.15ч. в РУП-Тетевен е получен сигнал за извършена кражба от къща в с.Български Извор. Отнети са дрехи и вещи за бита. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 април в РУП-Ловеч е получен сигнал, че от стопанска постройка към къща в с.Хлевене са отнети три кози и четири ярета. Извършен е оглед, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 19.04.2014г. в РУП-Ловеч е получен сигнал, че от частен дом в с. Слатина е отнет електрожен с нови кабели, медна пръскачка и нова мотофреза. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17.04.2014г. в РУП-Луковит са задържани 22-годишен и 24-годишен и двамата от с.Петревене, криминално проявени, които са задържани в момент на крадене на цигли от постройка в селото. По случая е образувано бързо производство.

На 21.04.2014г. около 20.30ч. в с.Орешене е възникнал скандал и последващ побой между С.К.-32 годишен от гр. Плевен и Л.П.-22 годишен от с.Орешене и П.В.-42 годишен от гр.Перник. В следствие на побоя е пострадал перничанинът, който е настанен с опасност за живота в болницата в гр.Ловеч / наранявания в областта на главата и фрактура на ребра /. По случаят в РУП-Ябланица е образувано досъдебно производство , а другите двама участници в побоя са задържани за срок от 24 часа.

На 21.04.2014г. полицаи от РУП-Троян са задържали Н.А.-27 годишен и А.А.-30 годишен и двамата от гр.Троян, заподозряни в нападение над майка и син.

Около 05.30ч. същия ден мъжете са проникнали в каравана край гр.Троян и са нападнали с дървен кол спящите вътре 56-годишна жена и 26-годишния и син и двамата от гр.Пазарджик. Потърпевшите са с наранявания и отоци по телатата, като има съмнения и за спукан череп на сина.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

2 коментара

  1. Леле! Щом и на цигли налитат ….. бре добре ни управляват европейците

Comments are closed.