mariq300315Abanico1От 27 март до 29 март 2015г. в столицата се проведе  Международния конкурс за испанска песен, танц и музика  “ABANICO”, по инициатива на 164 Гимназия с преподаване на испански език “Мигел де Сервантес”, под егидата на Отдела по образование към Посолството на Кралство Испания и Института Сервантес и кмета на Столичен район Оборище . Фестивалът е организиран от Музикална Агенция “Artvoices” и Българско музикално сдружение “Щастливеца”.

Конкурсната  програма се проведе в Бароковата зала на Централен Военен клуб- София. В конкурса участваха над сто деца и младежи от  Швейцария, Куба, Сирия, Армения, Македония, Румъния , Русия, Италия, Испания и България. Участниците показаха своите умения в категориите индивидуални изпълнители – певци и инструменталисти, дуети, вокални групи, модерен и класически балет.

Международно жури от   Испания, Италия, Румъния, Армения, Македония, България и Русия оценява изпълненията на талантите.

mariq300315Abanico2В оспорваната конкуренция , мястото си в челната тройка доказа и Мария Василева, възпитаник на Студия за поп-пеене „Singing stars”, гр. Ловеч, с ръководител Милена Дафинина. Тя се класира на второ място и получи покана за участие в Международен фестивал в Испания. От началото на тази година това е втори фестивал, в който участва Мария и заслужено печели мястото си в челната тройка – в края на януари тя донесе сребърен медал и отново покана за фестивал в Испания от Международния конкурс „Път към славата”, организиран от Арт център „Кърнолски”.

Според регламента, участниците трябваше да представят две песни, едната от които задължително на испански или друг романски език и песен по избор.

Мария прие предизвикателството и се представи с испанската песен “Un alma sentenciada” на младата испанска певица Талия и песен на руски език – “Солнце” на украинката Ани Лорак – две трудни в технично отношение, песни.

Благодарности за подкрепата, търпението и високия професионализъм на госпожа Дафнина!

1 коментар

Comments are closed.