maria511143Преди ден от гр. Яш, Румъния се върна Мария Василева – ученичка в 7-Б клас на СОУ „Тодор Кирков” и възпитаник на вокална студия „ Singing stars” с ръководител Милена Дафинина . Там тя взе участие в Международния фестивал за млади изпълнители „Crystal Stars” който се проведе от 31.10 .2014 до 3.11.2014 година в Културната столица на северната ни съседка. Във фестивала участие взеха млади поп – изпълнители от Русия, Украйна, Молдова, Италия, България, Македония, Словения. Международно жури от Куба, Румъния, Украйна, Германия, Нигерия и България оценява изпълненията на певците, като според регламента, представителя на България в журито няма право да оценява изпълнението на българския участник в конкурса.

Фестивалът бе открит с приветствие от директора проф. д-р Габриела Нечита и Парад на знамената. Участниците бяха разпределени в пет възрастови групи.

maria511141Мария донесе медал, специалната награда на журито и наградата на германския културен център в своята възрастова категория.

Перфектна организация, добро настроение и приятелска атмосфера – така описва фестивала Мария Василева.

Това е поредно признание за неуморния труд и висок професионализъм на ръководителката на студията Милена Дафинина.

 

5 коментара

  1. Защо не се уточнява какво е изпълнявала?

    1. Мария избра да представя България с песен на български език – “Повей, ветре” на Паша Христова.

    2. Много добър избор. А има ли възможност да чуем изпълнението на Мария?

      Поздрави за момичето и Милена Дафинина!

  2. Браво! Ловеч може да се гордее с децата си!

Comments are closed.