bolnica2007121Преструктуриране на отделенията и оптимално използване на сградния фонд обсъдиха вчера на среща кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, прокуристът на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ д-р Снежина Митова и членовете на съвета на директорите на болницата д-р Тихомир Бенев и д-р Пепо Нешев, се казва в съобщение на пресцентъра на администрацията до медиите.

На срещата стана ясно, че преструктурирането е наложително, за да продължи лечебното заведение да функционира. Това бе подкрепено от кмета. Намерението е това да стане максимално бързо, за да не се генерират допълнителни загуби.

Маринова получи уверение от ръководството на болницата, че лекари и медицински специалисти в работоспособна възраст няма бъдат освобождавани. От своя страна кметът заяви, че има уверение от финансовия министър, че исканите от болницата средства за реализиране на инвестиционните проекти, внесени в Министерството на здравеопазването, за ВиК и отопление и за операционен блок ще бъдат преведени на МБАЛ от икономии по капиталовата програма на здравното ведомство.

На срещата стана ясно още, че заплатите за октомври са изплатени на 50 %, персоналът е получил аванса си за ноември, закрепено е положението с изискуемия минимум лекарствени средства в болницата. Като цяло отделенията са окомплектовани по отношение на медицински специалисти, само за спешното изискванията няма да бъдат покрити и това най-вероятно ще доведе до намаляване на нивото му на компетентност на първо. От 1 декември се очаква да заработи отново отделението по уши, нос, гърло.

Маринова пое ангажимента община Ловеч да съдейства на болницата със закупуване на апаратура, като поиска да й бъде предоставена информация за приоритетната необходимост.

Задълженията на МБАЛ на този етап са над 3,2 млн. лв, по-голямата част са към фирми, доставчици на лекарства и консумативи.

5 коментара

  1. Обръщам се към болничните специалисти с молба. Искам да направя интервю с някой, който може да разкаже истината за Болницата. Телефонът ми е 0886735213, Павлин Иванов. Благодаря предварително

  2. Отново се пишат неща, които не са истина,Заплатите които преведоха са 50% за СЕПТЕМВРИ,а не за октомври.На тези които вземат аванс им замазаха очите, а другите да духат супата!

  3. От пусто в празно !

Comments are closed.