odzslance1112151Авторката на детски приказки Галина Петрова гостува на 10 декември на смесената група в ОДЗ „Слънце” по покана на учителките Наталия Маринова и Мая Петрова. Срещата бе организирана по повод Националната седмица на четенето, обявена от Министерството на образованието и науката в изпълнение на националния план на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

Децата посрещнаха авторката с песента „Нощ на чудесата” и после разговаряха с нея за чудесата, кой вярва в тях и кой ги твори. По-късно Галина Петрова прочете на малчуганите своята приказка „Коледно чудо” и насочи вниманието им към истинските ценности, свързани с празника Рождество: добротата, човечността, обичта в семейството, обичта между хората. Приказката „Коледно чудо” е награждавана в конкурс, обявен на страницата във фейсбук „Вълшебни приказки”.

odzslance1112152Авторката изненада децата с модел на ангел, който после всяко дете изработи. Посланието бе, че и те като ангелчетата трябва да се опитват да творят своите малки чудеса на доброто. Като спомен от срещата децата отнесоха вкъщи свитъци с друга коледна приказка на авторката с неин автограф.