dgliuliache2312152 Кметът Корнелия Маринова гостува вчера на децата от ЦДГ „Люляче“ в Ловеч. Заедно с нея бяха началникът на РИО – Ловеч, Еленко Начев и главният експерт „Административен контрол“ в общината Первис Хюсеинов, отговарящ за кварталите Гозница и Дръстене. Тримата бяха посрещнати с песни и наричания от възпитаниците на детската градина в Гозница и сетне сурвакани за здраве.

Маринова си поговори с малчуганите за дядо Коледа и подари на всяко дете малък коледен подарък. Тя пожела на всички да се здрави, упорити, умни и послушни. На учителките и на целия персонал на детската градина пожела здрава и щастлива нова година и много хармония в отношенията.

dgliuliache2312154За нас е огромно уважение присъствието ви на коледното ни тържество, каза директорът на ЦДГ „Люляче“ Галя Дочева и подари на гостите коледна звезда с късметчета. На Корнелия Маринова се падна здравето, а на Еленко Начев – „съдбовна година“.

Началникът на просветния инспекторат съобщи добрата вест, че ЦДГ „Люляче“ е детската градина, единствена включена от Ловешка област в проект на Министерството на образованието и науката като пилотна, в която ще бъдат назначени логопед, психолог и ресурсен учител. Това е в контекста на новия Закон за предучилищното и училищното образование, чийто основополагащ принцип е подкрепата за развитие.

  В ЦДГ „Люляче“, която освен в кв. Гозница има изнесени групи и в селата Лисец и Славяни, се възпитават и обучават 86 деца.

     Във всички детски градини вчера ръководството на община Ловеч занесе коледни подаръци.

1 коментар

Comments are closed.