obs100613BПавлин Иванов

И вчерашното заседание на Общински съвет Ловеч не мина без гафове сътворени от неговият председател Тихол Тихолов избран по предложение на ДПС и с гласовете на БСП, като част от „новият ред“. Още със започването на заседанието, по предложение на Валя Янкова БСП беше предложено нещо, което е в разрез с всяка известна здрава логика на всеки средноителигентен български гражданин. Съветничката социалистка предложи точката по приемането на план-сметката за разходите за чистота през 2013 година да мине преди одобряването на заповедта на кмета, с която се определят зоните за почистване.

Преведено, това означава, първо да родиш, а после да заченеш.

Това предложение естествено поради и още един юридически гаф, за който ще пиша по-късно.

Според направеното проучване от „Ловеч днес“ сред присъстващите наблюдатели и съветници , дневният ред изобщо да не е гласуван от съветниците, а заседанието започна по „усмотрение“ на Председател Тихолов. Това ще може да видите във видео записа. Но все пак, това очевидно нарушение на Правилника не е страшното, защото то поражда само изводи за качеството.

Страшното всъщност се случи в процеса на гласуване по точката по план-сметката, която протече доста стресиращо за кмета Казанджиев и неговият екип, следствие на логичните, точни въпроси и аргументирани тези изводи на Иво Райнов.

В какво се състой недопустимият гаф, сътворен от водещият заседанието Тихолов.

Когато се правят предложения за промяна по основното предложение, те биват гласувани поотделно, по ред определен кристално ясно и просто в Правилника за работа. Въпреки обръщението на Тихол Тихолов към съветниците, което така и не беше оповестено и не стана ясно какво съдържа, за по-добра работа в интерес на гражданите, самият Председател показа брутално непознаване на основният документ и предложи всичко за гласуване анблок. А това е недопутсимо и в противоречие както с правилника, така и със здравата логика.

Утвърдително сигурно е, че огромен брой съветници, поради тихото и почти неразбираемо говорене на водещият, видно от всяко едно видео от заседание, гласуваха приемане на предложението на Валя Янкова за включване на около 40 000 лв. за снегопочистване на ловешките село.

И когато всички очакваха гласуване по измененият текст в цялост, Тихол Тихолов обяви начало на разискванията по следващата точка от дневният ред, с което хвърли познаващите Правилника в шок.

Следствие на това, би трябвало някой компетентен орган да прецени с адекватен документ има ли приета план-сметка за 2014 година или не.

Това, като следствие ще доведе до различни правни последици, за които някой трябва да поеме отговорност.

Изпитът най-вече е за Областният управител Милко Недялков, които ще трябва да докаже дали стой на страната на законността или ще затвори широко очи, за да покрие избраният с гласовете на БСП и предложен от коалиционният им партньор ДПС Председател Тихол Тихолов.

Много странно защо Областният управител Недялков не видя крещящо нарушение на ЗМСМА, с отказа и смешното обяснение на Тихолов за несвикване на заседание на изричното описаната в закона процедура, каквато трябваше да се случи на предишното заседание.

Обикновено, при нарушаването на законите безспорният трибун Недялков не е мълчал гузно никога. Да видим …

3 коментара

  1. ..бааси нищо не се разбира!!!! само автора иванов си знае какво е искал да каже защото е писал матряла на една ракия ….. Ама па се разбра павлине че или мразиш тихолов за нещо или са ти наредили от ‘ние от греб’ да маскариш човека…….

  2. Автор, не може да се разбере точно в какво е гафът на Тихолов. Нещо май и на теб не е ясно. Или считаш, че съветниците не са знаели какво гласуват. Всички ли от ГЕРБ гласуваха за решението или само корнелките? Дай пояснения на обществеността!

Comments are closed.