maistorilnica512131На Международния ден на хората с увреждания Центърът за трудови занимания „Майсторилница” към Центъра за социална рехабилитация и интеграция – Ловеч, отбеляза първия си рожден ден.

Освен многото положителни емоции, вълнения и позитивизъм 13-те младежи и лица с интелектуални и физически затруднения, които се занимават с трудотерапевтични дейности в „Майсторилница“-та, демонстрираха част от своята работа и продуктите от нея. Те бяха поздравени от зам.-кмета на община Ловеч Пламен Петков и от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Мая Василева. Всички потребители бяха наградени със златни медали в областите, в които се справят най-добре. Грамоти получиха приятели и съмишленици на центъра, оказали най-голяма подкрепа през тази една година. Представен бе и филм за дейността на трудовия център и за преживяванията в него със заглавието „Един ден във …“.

Празничното събитие завърши с голяма торта за гостите, потребителите и екипа на „Майсторилница“-та.

Водещите двигатели за откриването на трудовия център миналата година са холандската фондация „Де Пасарел“ и община Ловеч. Основните дейности, които се развиват, са в три направления – кафене, арт ателие и копирен център. Младежите се учат и придобиват умения за независим и самостоятелен живот, социални компетенции, трупат и надграждат трудови навици.

2 коментара

  1. Ще има ли някой от този център да отговори- защо е присвоено чуждо име,съществуващо много преди тях?

  2. Защо присвоявате чуждо наименование?Не е етично

Comments are closed.