vet707141Мая Величкова

Краят на учебната година е свързан с много емоции. Той се свързва с раздялата, с матурите, отчетите, равносметката и поставя началото на лятната ваканция, но и на нещо ново – приемът на новия набор ученици.

През изминалата 2013-2014г. в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Д. Димов” Ловеч се обучаваха 156 ученици в две специалности – ветеринарен техник и техник – технолог по качеството на храните и напитките от цяла Северна България или иначе казано от поречието на река Тимок до Черно Море. Тази традиция продължи и при приема през тази година. Подалите желание за участие в приема ученици са с висок успех от 30 максимален бал – те са с бал 29.

Любовта към животните и желанието да се грижат за здравето им и това на хората, както и бизнесът на родителите им ги води при нас. Във ветеринарната гимназия се акцентира върху качеството на професионалното обучение и не само.

Учащите през изминалата учебна година се включиха в много олимпиади и състезания по български език и литература, биология и здравно образование, английски език, история и цивилизация, география и икономика, философия, спортни състезания и различни конкурси. Участваха активно в училищния живот с много изяви и идеи. По тяхно желание и с участието им бе направен Зоокът с екзотични животни в училището от клуб „Животните около нас” с ръководител г-жа Иваничка Маринова по проект “Успех”.

Училището работи по много европейски проекти, в който са обхванати учениците от различни възрасти, като:

– Проект „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти /УСПЕХ/. Действащите клубове , които обхващат 93 ученици

– Проект „Квалификация на педагогическите специалисти” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

– Проект „Ученически практики”, които за учебната 2013/2014г. обхвана 28 ученици.

– Проект «Управление за ефективно професионално образование» ,свързано със самооценяването и качеството на професионалното образование. Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

– Проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование

– Проект “Нова възможност за моето бъдеще” Национална програма «Оптимизация на училищната мрежа», мярка «Без свободен час», заместване на отсъстващи учители от училище.

– Участие в Национална кампания «За чиста околна среда» на МОСВ и ПУДООС на тема «Обичам природата и аз участвам» проект «Обичам природата- Моята зелена класна стая»

-Националната програма за 2014 година«Модернизация на материалнатабаза в училище» , модул «Подобряване на училищната среда»

– Проект „Учене в толерантност”

Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“ Ловеч, обучава техници, които да следят за лечението и предотвратяването на болестите при животните и за здравето на хората, а преподавателите се грижат за спокойствието и усмивките на техните родители.

 

 

 

3 коментара

  1. А аз не мога да се начудя на безочието и лицемерието на директорката г-жа Габриела Георгиева. Готова е на всичко , за да си запази жалката директорска длъжност, дори да обучава и изкарва пълни неграмотници, които вместо изпит пишат изпид. Прави се на много дейна, но в същото време си седи на стола, клати си краката и нищо не я интерисува. Това, което я интерисува е какъв тоалет да облече и къде да си подкара новата мазда и кога ще се прибере следобяд в къщи, за да се наспи. На нищо не учат учениците си, правят реклама ва ущилището, за да мамят децата и да им бъркат живота. Вижте техникумите в Стара Загора и Добрич могат ли да се сравнят с тая сбирщина в Ловеч?

  2. Не мога да се начудя на безочието на Величкова! Та тя мрази от дъното на душата си животните,призовава към убийства на бездомни такива,взела да ми пише статии за любов и грижа към животните ! Кой я допусна да преподава точно в такъв вид училище?! Деца,не се подвеждайте по благия й поглед, тази госпожа най-много да ви направи хладнокръвни убийци! Собствените й деца вече са обучени, видят ли бездомно животно- то трябва да бъде ритано, гонено, да се хвърлят камъни и пръчки по него!

  3. Кого заблуждаваме? Или се самозаблуждаваме? Все пак хубавото е, че техникумът все още шава.

Comments are closed.