kim5041211Тази вечер на Бал на учителя община Ловеч ще връчи ежегодната персонална награда на изявени дейци в областта на образованието. Наградите се присъждат по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Барелефът „Св. Св. Кирил и Методий” се връчва в пет групи – предучилищна подготовка, начален етап на основна образователна степен, прогимназиален етап на основна образователна степен, гимназиален етап – общообразователна подготовка, и гимназиален етап – професионална подготовка и извънучилищни дейности.

Отличените учители са номинации на учебните заведения, в които работят. Сред критериите са постигане на високи и трайни резултати в педагогическата дейност, висока лична квалификация, авторитет, прилагане на педагогически иновации, участие в разработване и реализиране на проекти, активна работа с неправителствени и граждански организации.

Ежегодната персонална награда за изявени дейци в областта на образованието община Ловеч присъжда от 2006 г. Досега са наградени 26 учители.