liulqkovi805144Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ спечели грамота на Министерството на културата „За принос в развитието на читалищното дело в България“, съобщават от Община Ловеч. Призът е за организирането и провеждането на Люляковите музикални вечери миналата година. Проектът за тях е съвместен на Ловчанското читалище и Драматичния театър в Ловеч, той получи финансиране от общината на базата на правила за разработване и финансиране на събития и дейности от културния календар и се проведе под патронажа на Министерството на културата.

Люляковите музикални вечери продължиха от 8 до 11 май м. г. Реализирането на събитието отговори на очакванията на много граждани на Ловеч за възраждане на музикалните дни за среща с големите имена в българското професионално музикално изкуство, традиция, прекъсната за 19 години. Гостуваха Държавна опера – Русе, със спектакъла „Кармина бурана“, балет „Арабеск“ с „Кармен“, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония.

С този проект Ловчанското читалище кандидатства в конкурса на Платформа АГОРА за читалища, които заедно с хората от съответното населено място са допринесли за подобряване на живота на местната общност и са предизвикали промяна в своя град или село.

Грамотата бе връчена официално снощи на тържествена церемония в София.

Тази година Ловчанското читалище съвместно с Драматичния театър отново спечели финансиране от общината за провеждане на Люлякови музикални вечери 2015 (8-11 май). Гостуват студио „Примо“ с диригент Максим Ешкенази, Софийската опера и балет, Хилда Казасян и Розалина Мочукова и Руслан Мъйнов с оркестъра на Държавна опера – Русе.

И тази година Люляковите музикални вечери ще се проведат под патронажа на Министерството на културата.

2 коментара

  1. Поздравления! Според представеното в афиша на 2014 и отзивите, е било наистина много добро издание на Люляковите музикални вечери !

  2. Поздравления! Според представеното в афиша на 2014 и отзивите, е било наистина много добро издание на Люляковите музикални вечери !

Comments are closed.