В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който за времето от 31 март до 10 април е проникнал в таванско помещение в местността “Алдишки рът” в гр.Троян и е отнел неустановена сума пари и около 20 грама златни накити.

Автомобил «Форд Мондео», който на 08 април собственикът му обяви за откраднат от ул. «Никола Петков» в гр. Ловеч е снет от издирване след като притежателят му  е съобщил в РУ Ловеч, че е сбъркал мястото, където е бил паркиран «Форд»-а.

В периода от 03 до 10 април на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 158 лица и 123 МПС, съставени са 28 акта и 54 глоби с фиш, проверени са 16 обекта с частна охрана, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали , 6 места за обществен подслон, образувани са 3 досъдебни производства и 6 бързи производства и са задържани 6 лица.

В РУ Ловеч е образувано незабавно производство срещу С.И.-19 годишен от с.Скобелево, който е установен да управлява МПС без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

В РУ Луковит е образувано бързо производство срещу П.П.-24 годишен, жител на града, който е шофирал без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.