ЛОВЧАЛИЯ ПОКАНЕН ОТ МЕРКЕЛ

Ловчалията Валентин Вутов е сред 50-те души официално поканени от федералният канцлер на Германия г-жа Ангела Меркел да присъства в немския парламент Бундестага на среща по проблемите на емиграционната политика. Той ще участва в заседания на 30 и 31 март в Бундестага по въпроси на миграцията и малолетните граждани търсещи убежища в Германия. След заседанията в парламента ще се състои и специална среща с канцлера Меркел на която тя ще се запознае лично с поканените участници от 16 -те германски провинции в дискусията по този наболял международен проблем. Всичките участници в тази работна среща са получили лични покани разписани от г-жа Меркел.

Нашият съгражданин Валентин Вутов живее от пет години в Германия и работи към министерството на миграцията и малолетните граждани търсещи убежище в източната немска провинция в областта Мекленбург-Форпоммерн. Точно от тази област за голямата политика е излязла и самата Ангела Меркел.

Припомняме че Валентин Вутов през периода 2009-2012 година бе председател на  Общинския съвет за борбата с наркотиците към община Ловеч, след което се установи да живее и работи в немската провинция Мекленбург-Форпоммерн.