nagrada210151На специална церемония в София бяха връчени първите Годишни награди за кулинарни блогове, организирани от специализирания гастрономически сайт „Блоговодител”. На събитието си дадоха среща автори на кулинарни блогове и кулинарни ентусиасти от страната и чужбина, гости и представители на медиите. Бяха раздадени награди в 9 специализирани категории след гласуване на журито и още девет, определени след вот на публиката в Интернет.
В категория „Топло от фурната” (най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници) безапелационна победителка стана ловчалийката Илиана Николова.

Тя спечели две отличия – наградата на журито и тази на публиката, като автор на кулинарния блог „Щъркелово гнездо”. Илиана е единственият представител на Ловешкия регион, заслужил приз на церемонията. Повечето от отличените бяха представителки на столицата, както и нашенки живеещи в чужбина. Наградите и грамотите бяха връчени на Илиана Николова от Илиян Димитров, създател на „Блоговодител” и Вероника Пунчева, управляващ директор на „Метро Кеш енд Кери”, което беше основен партньор и домакин на събитието.

nagrada210152Със специлно видеообръщение от Германия към наградените се обърна известният кулинарен блогър Йоланта Делибозова– Йоли, популярна като телевизионен водещ в кулинарния канал „24 Кitchen”. Организаторите пък поканиха призьорите да станат част от публиката на българските квалификации за Bocuse d’Or – кулинарните “Оскари”, на 11 и 12 ноември в Интер Експо Център.