DSC_0394Павлин Иванов

Да, днес е сряда. Да, днес хората в Ловеч отново са на улицата! Не, не протестират. Отдавна са над тези дребни неща! Те се пазарят за цената на зелето!

Всяка сряда в областния, европейски Ловеч е малък празник! Въпреки, че за търговците и падналите им обороти е още по-малък, все пак има алъш вериш (Бел.р. – термина е политически коректен).

И ако никой жив човек не е в състояние да събуди възрожденският ловешки дух, това, макар и по един извратен начин, това прави сгодната цена на зелето. DSC_0407На пазар, като на пазар. Евроинтеграцията в действие. Рамо до рамо зад опърпаните маси са застанали българи, турци, роми.

Няма нужда от иновативни водни сцени и други безумни начинания, финансирани щедро от Европа-та. Няма измислени отдели „Проекти и програми. Няма ПР. Няма задкулисие. Няма корпуция. Няма зависимости.

Има само една добра цена на зелето и това изчерпва всичко!

Не искам да се поставям на мястото на кмета Казанджиев и да се щракам по разни измислени награждавания за още по-измислени успехи. Фантазията ми очевидно не иска да сработи и това е причината, да не мога да си представя как се чувства един кмет, трети мандат, на град първенец по спечелени проекти.

DSC_0412Не мога да си представя, че някой може да бъде горд, защото му е дал доверието си да го управлява и този човек, обикновено „политик“ е спечелил благодарение точно на този беден, мизерен, смачакан електорат.

Не знам. Аз не бих се гордял да съм управник на град, в който можеш всеки ден да видиш точно това, повишено „качеството на живот“.

Но какво ли пък разбирам аз ..

Знам само, че единственото, което вълнува ловчлии е цената на зелето и световните и европейски иновации в начините за неговото преточване!

 

 

 

 

14 коментара

  1. Другарят Гамизов както обикновено греши и ни баламосва. Нещата в България се забатачиха доста преди 10 ноември 1989 година. Тогава започна козметичната операция по смяна на пола.

  2. 10.11.2013 г. Стефан Гамизов написа във фейсбук:

    Днес е 10-ти ноември. Една от най-страшните дати в българската история. Страшна, защото е пълна с лъжа, измама и последвала смърт. Трябва да се ходи на гробища и да се запали свещ на гробовете на избитите в Българският икономически холокост, който започна на тази дата. Тази дата сложи началото на една от най-страшните катастрофи в историята на българската нация, съизмерима с окупацията на България от комунистическите руски пълчища през 1944 година и заличаването на българската държавност през 14 век от османската военна машина. Бог да прости всички избити от комунистите през тези 24 години с унищожаване на българската държава, грабежи, прогонване в принудителна емиграция, лишаване от грижа за здраве или старост, създаване на държава на мафията, продажбата на българите в икономическо робство…3 милиона българи са мъртви, прогонени или неродени. Или ще се справим с тези изчадия на Ада, или те ще унищожат България и българите! Пак ще кажа: Това не е нищо друго, освен 100% битка между Доброто и Злото!!!

  3. Днес не е срядa но гъмжи от хорa. Денят нa пенсиите. Скътaвaт се по дупките цял месец с очaквaне нa денят в месецa когaто могaт дa се почуствaт живи

  4. Добре че сa пенсионерите тa дa симулирaт жизненост в грaдa

  5. КАКВО ПРАВИ ОД ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ – ЛОВЕЧ>/// ЛАПА ПАРИ САМО !

    ТЪПИ ГЕРБЕРАСТКИ СТРУКТУРИ КОИТО НИщО НЕ ПРОМЕНЯТ , А САМО СМУЧАТ ЗАПЛАТИ ОТ МАЛКОТО РАБОТЕщИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!

  6. Защо се учудвате? Всички знаят, че в сряда е областният празник на Ловеч. В този ден, мало и голямо тръгва към пазара. В Града е лудница, няма място за паркиране и най лошото е, че всеки пали колата си(най-вече старата) и дори на преклонна възраст мисли, че все още е най-добрия водач, а всъщност е опасен джигит и улиците са негови. Не е тайна, че на този ден наборите се събират на пазара за да видят кой е още жив. Голям Ден.

  7. Изненадващо Бойко Борисов окачестви като верни твърденията на Николай Бареков, че лидерът на ГЕРБ и Румен – Пашата са го поръчали , които водачът на движението България без цензура направи вчера.
    ……………………………………….
    ……………………………………….
    ……………………………………….
    Нападателят на втородивизионния Витоша (Бистрица) призна, че си е харесал лицето на социал-демокрацията в каталога на сайт за компаньонки и го поръчал.
    ……………………………………….
    ……………………………………….
    ………………………………………
    “Да, поръчах Бареков, имаше обява с няколко снимки и списък с услугите, които предоставя. Да, разбирам, че не е съвсем морално, но аз съм неженен мъж и имам своите нужди. С Пашата понякога разпускаме така” – сподели лидерът на ГЕРБ.

    Все още не е ясна причината, заради която Бареков вчера разтръби в медиите факта, че е поръчан, тъй като обичайната практика е подобни услуги да се пазят в поверителност. Според слухове, Бареков се е влюбил в друг клиент и така се опитва да му докаже екзклузивността си.

    Същевременно Ахмед Доган не бе открит, за да каже откъде пък той е поръчал Бойко Борисов, както по-рано имаше такива вести.

  8. Дa си купят aдидaс от пaзaрa

  9. хаха

  10. хаха

Comments are closed.