joglav2506121Три детски учителки от община Ловеч се завърнаха с грамоти от участие в международната научно-практическа конференция „Съвременни тенденции в предучилищното възпитание”, провела се в Сандански на 13 и 14 юни.

Геновева Томова, старши учител в ЦДГ „Мария Сиркова”, представи своята изследователска дейност с доклад на тема „Ценностно ориентираният и екологосъобразен подход за разработване на серия от иновационни педагогически средства по образователно направление природен свят”. „Съвременни насоки в организацията и управлението на предучилищното образование” е темата, разработена от Катя Кънчева, старши учител в група с. Лисец на ЦДГ „Люляче”.

Презентацията „За всяка болка има билка – международен обмен на културни традиции и преживявания” представи Еленка Щерева, старши учител в ОДЗ „Кокиче“ – група с. Йоглав.  Повод за написване на представения авторски сценарий и неговата педагогическа обосновка стана участието в проекта на сдружение „Екомисия 21 век”  – „Възрастни билкари”, през есента на 2012 г. 

Конференцията се провежда за 14-а година и е по инициатива и организация на Мария Чинкова, зам.-кмет на община Сандански.

Участниците от България,  Сърбия и  Македония посетиха детска градина в Сандански и участваха в дискусионен клуб на тема „Какво предлагаме да се подобри в системата на предучилищното образование?”.