Ловешкият фолклорен танцов състав „Магия“ с ръководител Маргарита Атанасова ще гостува в Китай в периода 19 – 29 октомври. Танцьорите са получили покана да участват във фестивал в град Ханджоу, където се провежда Третата световна развлекателна експозиция и форум в центъра Hangzhou World leisure Expo Co.

Групата, която ще пътува от Ловеч за Далечния изток, е съставена от 20 танцьори и музиканти. Музикантите са учениците Мартин Петров (ОУ „Димитър Димов“, 5 клас) – гайдар и Преслав Стефанов (ОУ „Христо Никифоров“, 2 клас) – тъпан. 

Поканата е дошла след кандидатстване с видеоматериал. Одобрената „Магия“ е единственият ансамбъл от България за този фестивал.

Престоят се поема от приемащата страна, а групата заплаща само  разходите по транспорта.

Основната тема на Третото издание на Експото  е “Свободно време: По-добър живот”,  като ще бъде показана градската развлекателна продукция  от цял свят с интерактивни елементи за публиката. По предварителна информация участват представители на най-малко 20 различни страни.

Надяваме се нашите изпълнители да покажат богатството и красотата на нашия фолклор.

Предвиден е и научен форум за свободното време, който ще събере международни учени и професионалисти с различен произход, идващи от девет различни страни. Сред основните теми са развлечение и благополучие; развлекателни индустрии, дигитални развлечения и иновации; спортове за свободното време и устойчивост; отдих и развитие на общността;  образование за свободното време.

6 коментара

  1. Поздравления за тази Магия, радвам се за теб Гите!

Comments are closed.