Премиерата на алманах „Мостове 2017 “ на 31 януари вечерта в Клуба на дейците на културата в Ловеч събра много творци и почитатели. Присъстващите бяха поздравени от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов, който отбеляза своето вълнение да говори пред толкова много пишещи хора. „Творците имат своя поддръжник в лицето на общината и аз се радвам, че тази вечер има толкова много млади хора сред нас. И ако така те се увеличават всяка година, ние трябва да помислим през следващите години за тяхната изява в отделен алманах“, каза Венцислав Христов.

Вечерта бе открита от председателя на КДК Пенка Чернева, която даде думата на редактора на изданието Жанина Илиева. Тя  изрази благодарността на културната общественост към Община Ловеч за подкрепата, тъй като вече 13 години се намира възможност да се издава алманаха. Благодарности бяха отправени и към художниците на дизайна Валентин Узунов и Тихомир Витков.

„Изданието събира творци от различни поколения,  дори на автори, далеч от тук, но свързани с Ловеч,  като Петко Еврев, който живее в столицата. Имаме даже автори от далечни страни, например  Ростислава Караджов – Рони, която живее от Нова Зеландия. Алманахът е панорама на случващото се в културата на Ловеч, една моментна снимка на духовността в нашия град“, каза още Жанина Илиева.

В „Мостове 2017“ са включени над 47 творци и още 40 художници. В осем цветни страници са представени репродукции на картини от Есенния салон и пленера „Синя зона“.

В литературния раздел има младите поетеси като Калина Викторова (студентка) и Милева Пейчева, Христина Тодорова, както белетристът Митьо Велчев. Представени са и познати имена като Алина Стоянова, Геновева Цандева, Стела Генова, Димитър Минков, Нели Виткова, Неделина Димитрова,  белетристите Атанас Маринов, Найден Ангелов, Банко П. Банков, Марин Колев, Катя Мандинска, хумор от Данаил Керемедчиев и други.  В разделите „Памет“ и „Култура“ участват автори като Павлина Петрова, Цветанка Дочева, Пенка Чернева, Елена Георгиева.  Отбелязан е и бенефисът на актьора Стоян Георгиев.

Вечерта продължи с литературно четене, като присъстващите автори представиха свои творби. Всички посетители получиха брой от новото издание.