С пълно мнозинство ловешките общински съветници решиха да отпуснат еднократна финансова помощ размер на 2000 лв. на актьора Владислав Стаменов Иванов, необходими за продължаване лечението му. Средствата ще се изплатят от бюджета на Община Ловеч за 2018 г.

Владислав Иванов е един от дългогодишните актьори на Драматичен театър – Ловеч, посветил живота си на театъра в нашия град. Към настоящия момент той е с тежко здравословно и увредено общо състояние, сега е на дефинитивно лъчелечение в болница „Токуда“, София.

Общинският съвет реши да отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 1398 лв. и на Тинка Вълкова Герганова, поради влошено здравословно състояние, проведено оперативно лечение, закупуване на медикаменти и лъчетерапия.

Освен това на основание чл.21, ал.1, т.23 и ал.2 от ЗМСМА, чл.92 от Кодекса за социално осигуряване и във връзка с чл.7, ал.2, от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, Общинският съвет –Ловеч реши да предложи на Министерски съвет да отпусне персонална пенсия на Радослав Паломиров Генов и Анатоли Паломиров Генов, които са без право на наследствена пенсия от починал родител – баща им Паломир Иванов Генов.