zatvoriprotest6111311След като служителите на затворите в София, Бобов дол и Белене на открити събрания пред ведомствата, вече изразиха категоричното си недоволство по отношение на Бюджет 2015, и взеха решение за организиране и провеждане на национален протест, други шест затвора ще последват примера им в началото на следващата седмица.

В протестната кампания срещу отнемането на социални придобивки, към по-рано обявилите се за акцията служители на Затвора Ловеч, за понеделник 15.12.2014 г. се присъединяват и тези на пенитенциарните заведения в Пловдив и Враца. В съобщение да УС на Синдиката на служителите в затворите в България, структурите на профсъюза посочват като начални часове на мероприятията – за Ловеч 10.00ч., за Пловдив 9,00ч. и за Враца 9,30ч. Служителите на арестите в областните градове също ще участват в събранията на открито.

За вторник 16.12.2014г. решение за събрания са взели в Бургас, Варна и Пазарджик.Там освен служители на затворите също ще се включат и такива на затворническите общежития и следствени арести.Като часовете на провеждане съответно са – 16,20 ч., 09,00 ч. и 10.00 часа.

„Не е нормално в една демократична правова държава, представителите на институциите да погазват законите, а в същото време да говорят за европейски ценности и върховенство на закона” , се казва в мотивите на синдикалните дружества изпратени до УС на ССЗБ.

 

Синдикат на Служителите в Затворите в България / ССЗБ /

3 коментара

  1. Ето информация за още един протест, който , ще се състои утре 14.12.2014 г. от 11.00 ч. в над 15 града, включително и в Ловеч.

    Граждански движения свикват Национален протест срещу порочните практики на банките и частните съдебни изпълнители. Шествията ще се състоят на 14-и декември в почти всички областни градове в страната. Повече за това какви са техните искания и къде точно ще има протести вижте в следващия репортаж.

    http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofiya/grazhdanski-dvizheniya-na-protest-sreshtu-bankite-i-chastnite-sa-debni-izpa-lniteli

  2. Благодаря Ви! От сърце се смях на снимката… …

    1. Вероятно смехът е предизвикан от очевадната нужда от спешна и ежедневна сериозна физическа подготовка на служителите.

Comments are closed.