grip2802121Искаме външен одит, който да провери счетоводството!

Павлин Иванов

В петък, медицински специалисти от ловешката болница споделиха пред „Ловеч днес“ своите основателни притеснения. В пълно неведение сме за бъдещото на МБАЛ Ловеч. Никой нищо не обяснява! За неизплатените ни заплати, положението е същото. Вече втори месец не сме получили пълните си заплати за месец септември.Това споделят с тревога хората, които ни лекуват.

И не, въпросът дори не е в парите, казват те. Макар заплатите им да смешни и недостойни, макар и да не се изплащат редовно, хората в болницата имат по-голям проблем – какво е бъдещето! Липсата на млади и кадърни специалисти е крещяща, споделят служителите в МБАЛ Ловеч.

Липсата на комуникация е само една част, съществена при това, дефинирана като проблем от хората в болницата. От 26 години, нищо не се променя за добро!

Нито да си пациент, нито да си медицински работник!, това е отчаяният вик на медицинските работници. Нямаме нормални условия за работа – от години не са ни давали нито облекло, нито чехли дори, нито нищо.

Тъй наречените „профсъюзи“ в ловешката болница не работят. Шефката на КНСБ в момента е в неплатена отпуска, защото е затворено нейното отделение. Асоциацията на сестрите, също не работи.

Имаше период, в който нямаше лекарства, нямаше какво да включим в системите на болните, а началниците ни казваха: „Мълчете, да не чуят!“. Ние трябва да лъжем хората, че им слагаме нещо! Ловеч нищо не знае за проблемите ни!

Мениджърът на болницата трябва да привлече млади, кадърни специалисти! , категорични са хората. Нужни са спешни мерки! Сега!

Колко доктори напуснаха ловешката болница? Но страшното е, че тепърва ще напускат, споделят с искрено притеснение медицинските работници. Не може само с пенсионери да се работи, необходими са ни млади хора!

На въпроса, дали намират вина и в себе си, медиците са разделени в отговорите си. Една част от тях признават, че не са били достатъчно активни. Другата част изтъкнаха, че два пъти са викали д-р Бенев и ни обещава, но след това, абсолютно никаква промяна! Винаги сме алармирали.

Нас ни боли за Ловеч. Искаме тук да останем, тук да работим и да си гледаме семействата. Искаме да се промени здравеопазването в града!

Не можем да си обясним защо никой не се опитва да задържи кадърните специалисти. Ако имахме кадърен мениджър, всичко щеше да е различно.

Всеки момент очаква да се обяви фалит на Болницата.

Бъдещето на ловешката болница е все по-неясно, въпреки направените декларации за преструктуриране.

Очакваме новини. Дай Боже да са добри!

6 коментара

  1. това се отнася за цяла България,лекарите станаха търговци слагат ти някаква диагноза и те притискат така че да те сложат на операционната маса за да си поиграят.За трети път в живота си щях да си изпатя от лекарска грешка.

  2. Чета неграмотното писмо с днешна дата, после поглеждам към свързаните с темата стари публикации, изобилстващи от нарязани ленти, и си ям пуканките.
    Къде дремахте досега? Чака ли се докато гангрената скапе всичко здраво, за да няма на какво да се стъпи, за да започне някакво преструктуриране? Нали имахте доктори депутати, общински съветници, гласувахте за тях, с какво си взаимодействахте през годините, за да не се стигне до това безобразие?
    Утре чакам и учителите да започнат открито да недоволстват… Същото,написано по-горе, важи и за тях.

Comments are closed.