В своя декларация до министър председателя Бойко Борисов, Омбудсмана Мая Манолова, Венцислав Грозев – БЛС, Пламен Димитров Председател на КНСБ, Димитър Манолов Президент на „Подкрепа“, Милка Василев Председател на БАПЗГ, Даниела Дариткова Председател на здравната комисия в НС и медиите, ловешките медици изразяват силно обоснованите си притеснения по отношение на състоянието на ловешката болница.

Ето и самия текст:

„Министерството на Здравеопазването е запознато с критичното състояние на Лечебното заведение на проведената среща (22.11.2017 г.) между г-н Кирил Ананиев, съвета на Директорите и акционерите на МБАЛ Ловеч, заедно с Областния управител на Ловеч. На тази среща г-н Кирил Ананиев поиска срок от две седмици за взимане на решение за излизане от тежкото финансово състояние на болницата.

Последвалите писма от страна на Ръководството на МБАЛ Ловеч (с изх.н.6698/30.11.2017; изх.н. 6835/7.12.2017 г.), информиращи за дефицит на животоспасяващи медикаменти, консумативи, условия за лекуване на пациентите и неизплатени трудови възнаграждения на персонала от м. септември, останаха без отговор.

Забавянето на отговора води до несигурност у работещите, поради което Ви уведомяваме, че от понеделник – 11.12.2017 г. обявяваме протестни действия за срок от три дни.

При липса на удовлетворително решение, започваме ефективни протестни действия.“

 

Декларацията е подписана от работещите в МБАЛ Ловеч, Теодора Пенкова зам. Председател на СД на МБАЛ Ловеч и Д-р Анка Георгиева Изпълнителен директор на МБАЛ Ловеч.

 

„Ловеч днес“ изразява пълната си подкрепа към ловешките медици и призовава гражданите да защитят своята болница и хората, които се грижат денонощно за нашия живот и здраве!

33 коментара

  1. Ще има ли протест ?Моля ,пишете кога и къде ?

Comments are closed.